TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Slakken op het menu: voor de een een traktatie, voor de ander een gruwel. In Hugo Maakt Kennis: Frankrijk reist de naamgever van het programma naar de Bourgogne. Deze regio is onder fijnproevers niet alleen bekend vanwege de dijonmosterd en de coq au vin, maar ook vanwege zijn escargots. De wijngaardslakken uit deze streek worden over de hele wereld genuttigd.
Hugo onderzoekt hoe deze grootste Europese landslak kon uitgroeien tot een heuse delicatesse. Om antwoord te krijgen op deze vraag, spreekt hij onder meer met wijnboer Armand. Natuurlijk duikt Hugo ook nog even de keuken in.
Samen met zijn gastheer bereidt hij een feestmaal voor de dorpelingen van Chaudenay. Het spreekt voor zich dat de internationaal vermaarde slakken op tafel staan tijdens de dis.
Jan Versteegh geeft kijkje achter de schermen bij De Bondgenoten
14:11Baantjer-acteur Piet Kamerman (Lowietje) overleden
13:46Videoland gaat het concert van Yves Berendse live uitzenden
13:21Kijkers raken niet uitgepraat over Josylvio in De Verraders
12:48Gemist op SBS6 dit weekend: gillende Eveline Stallaart, ontklede Peter Gillis en knikkerkussers