TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren.
Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas. Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd.
Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie. Keuringsdienst van Waarde wil weten hoe dat proces werkt en volgt kalfjes van boerderij tot slacht.
Partnerbijdrage
Zien: Nieuwe beelden van Ewout: Gevaarlijke Gevangenissen
18:25Danny Ghosen onderzoekt het asieldebat in nieuwe documentaire
14:35Renske blikt terug op veelbesproken deelname B&B Vol Liefde: 'Shit man, doe rustig meid!'
13:27Expeditie Robinson-kijkers genieten van Camiel Kesbeke: 'Power augurk!'
12:59André van Duin zorgt voor vrolijke noot in finale Het MAX Orkest