TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren.
Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas. Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd.
Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie. Keuringsdienst van Waarde wil weten hoe dat proces werkt en volgt kalfjes van boerderij tot slacht.
Hans Klok vroeg voor Maestro advies aan Chris Zegers: 'Hij had goede tips voor me'
10:00Dit moet je weten over de kandidaten van Maestro 2025/2026
09:22De TV van gisteren: spectaculaire ontknoping Wie is de Mol? en hoge kijkcijfers The Tribute
06:47Vanavond op TV: Glasland, Expeditie Robinson, Mean Girls
00:01Advent dag 21 | Win een Heel Holland Bakt-outfit voor in de keuken