TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren.
Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas. Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd.
Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie. Keuringsdienst van Waarde wil weten hoe dat proces werkt en volgt kalfjes van boerderij tot slacht.
Judith en Debbie zijn samen met hun mannen duidelijk de grote favorieten van kijkers B&B Vol Liefde: Hoe is het nu met?
20:28Recap van B&B Vol Liefde: Hoe is het nu met?
14:49Video: Rob Kamphues geeft een kijkje achter de schermen bij De Allesweter VIPS
14:20Video: René Froger vertelt over Duitse avontuur van de familie
14:03Opnames voor nieuwe afleveringen Oh, Wat Een Jaar! bijna van start