Televisie
Keuringsdienst van Waarde zet kalveren centraal
Janine van Rooden
  ·  De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde verdiepen zich in deze aflevering in het leven van kalveren.
Keuringsdienst van Waarde
Nederland heeft wereldwijd een reputatie als zuivelland met een grote melkplas. Dat gaat terug tot de zeventiende eeuw. Al in die tijd produceerden Nederlandse melkveehouders enorme hoeveelheden koemelk, die ze verwerkten tot boter en kaas. Zo’n vierhonderd jaar later is dat niet veranderd.
Voor al die zuivelproducten komen ieder jaar weer miljoenen kalveren ter wereld, maar het is niet vanzelfsprekend dat ze melkkoe worden. Veel kalveren eindigen al snel op de slachtbank en worden verwerkt tot vlees. Dit kalfsvlees is dus een bijproduct van de zuivelindustrie. Keuringsdienst van Waarde wil weten hoe dat proces werkt en volgt kalfjes van boerderij tot slacht.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsPartnerbijdrage
Actie, avontuur en romantiek: Paramount Network heeft weer voor alle filmfans wat wils
Van maandag 29 april tot vrijdag 3 mei 2024 kunnen filmliefhebbers zich weer verheugen op een spectaculaire filmweek op Paramount Network. Met een line-up van de beste Hollywoodfilms belooft deze week namelijk weer een waar genot te worden voor kijkers van alle leeftijden.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:00Hila Noorzai over Dichter bij Anne Frank: 'Het is een ode aan Anne geworden'
09:45Glenn deed mee aan en won Big Brother 2024: ‘Ben altijd mijn eigen keuzes blijven volgen’
08:50De TV van gisteren: Kijkers genieten na Koningsdag vooral van slow tv met Dwars Door de Lage Landen
06:47Vanavond op TV: Tiki taka Touzani, Mr. Frank Visser doet uitspraak, Pearl Harbor
12:07NCIS Hawaii onverwacht van de buis gehaald na drie seizoenen