TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
Mariska en Frans Bauer blikken vooruit op Frans & Mariska: Stellen op de Proef: 'Zijn we er aan toe om te emigreren?'
08:54De TV van gisteren: kijkers The Masked Singer diep onder de indruk van de Teckel
06:47Vanavond op TV: Kefah en de wijzen, The tribute: Battle of the bands, The Shape of Water
00:01Advent dag 20 | Deze tv-momenten uit 2025 zullen we niet snel meer vergeten
20:19Dit zijn de afvallers van de zesde aflevering van The Masked Singer 2025