TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
Terugkijken: Erika eert haar broer René Karst bij Shownieuws
08:07De TV van gisteren: zomerse Heel Holland Bakt matcht niet met winterweer
06:47Vanavond op TV: Hunted, Gelukkig hebben we de foto's nog!, The Accountant
11:25Video: Wat is toch het geheim van al die programma's met BN'ers?
11:13Finaleweek vol spanning: Heel Holland Bakt gooit format radicaal om