TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
Britt Dekker en Splinter Chabot over het Gouden Televizier-Ring Gala: ‘Het zal wemelen van de coryfeeën’
16:13Tweede seizoen Wie is de Mol? met ON'ers in de maak
14:40Dit zijn de kinderen uit Niet Klein te Krijgen seizoen 2
10:58Tycho is te zien in Over Mijn Lijk: 'Toen bleek dat het foute boel was'
10:33Terugkijken: Johan Derksen gaat los op de Meilandjes bij Vandaag Inside, 'Aandachtsziek'