TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
Dit zijn de allereerste beelden van Oogappeltje voor de Dorst
08:23De TV van gisteren: Kijkers schrikken weer van de prijzen in Bed & Breakfast
06:47Vanavond op TV: Boerderij Van Dorst, Grote gezinnen, grote vakanties, Flodder
22:14Kijkers in een scheur om kip onder arm en agenten in kano in Bureau Utrecht
20:42Ewout Genemans licht een tipje van de sluier op over volgende bestemming Bureau-serie