TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
Oh jee: verlaat Floris alsnog vrijwillig De Bondgenoten?
12:53Beau van Erven Dorens komt ook in 2026 met winterspecial Casa di Beau
10:26Bevestigd: Dit is de startdatum van het derde seizoen Winter Vol Liefde
10:00Tineke Schouten maakt haar opwachting in Volle Zalen: 'Cornald Maas is een goede vragensteller'
09:47Video: Monique maakt ex-schoondochter Denise belachelijk: ‘Je kan ook gewoon praten’