TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
Partnerbijdrage
De Hanslers: Monique weet niet wat ze zit, 'Dit is bizar'
12:09Tunnelvisie met Thomas: Alle hints naar Merel, Nathan en Loes op een rij
12:05Deze BN'ers doen mee aan het vierde seizoen van LOL: Last One Laughing
10:58Zo volg je de Q-Escape Room op tv
10:03Heel Holland Bakt 2025: dit zijn de drie finalisten