TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
Tipje van de sluier opgelicht over special Appeltje voor de Dorst na laatste Oogappels-aflevering
12:37Nicolette en Edson onthullen geheimen van de Eilandraad
10:15Rik van de Westelaken presenteerde bijna het Eurovisie Songfestival 2021: 'Ik was stand-in'
09:48Jean-Paul uit B&B Vol Liefde heeft toch nog de liefde gevonden
09:26Sinan Can komt met documentaire over man die meevocht in Oekraïne