TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
Partnerbijdrage
De TV van gisteren: Wie Is de Mol?-kijkers op het puntje van hun stoel bij spannende eliminatie
06:47Vanavond op TV: Ruben en de verborgen strijd van Myanmar, Gooische vrouwen, A Thousand Words
10:40De TV van gisteren: RTL dendert als een trein over NPO 1 dat historisch slechte avond beleefde
10:10Beau van Erven Dorens over vertrek Renze: 'Ontzettend jammer'
09:40Diederik Jekel schrikt van kritiek op deelnemers Zwaard van Damocles: 'Het is maar een spelletje!'