TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
De streamingtip van de week: Hjem Til Jul seizoen 3
13:14Peter uit De Hanslers krijgt deze opvallende tips van kijkers
11:26Hoe is het toch met Herman Kortekaas (95) uit Peppi en Kokki?
10:49Terugkijken: Denise snapt helemaal niets van haar stage op het terras en moeder Mo heeft kritiek
09:50Familie Lopez maakt comeback in Een Huis Vol