TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Ook in deze aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een product dat in Nederland veelvuldig wordt geconsumeerd. Dit keer duiken ze in de wereld van de krab. Het gaat ze in het bijzonder om de noordzeekrab.
Een viswinkel of restaurant heeft hem vaak op de kaart staan en serveert dan vaak enkel een paar pootjes van het schaaldier. Er wordt gezegd dat dit onderdeel het makkelijkst te eten is, maar dan rest natuurlijk gelijk de vraag: wat gebeurt er met de rest van het beest? Het karkas van een krab staat immers zelden op de menukaart.
De verslaggevers willen weten hoe deze kreeftachtige wordt gevangen en wat er vervolgens mee wordt gedaan. Ze komen erachter dat mensen allesbehalve liefdevol met het beestje omgaan.
Massa is Kassa: Wendy stapt boos de auto uit
14:06Zaterdag in The Tribute: Cesar Zuiderwijk in tranen
13:05Tina Nijkamp: 'Deze presentator moet in 2026 de Televizier-Ring winnen'
12:19Kritiek op Sinterklaasjournaal: 'Dit is echt not done' en 'Ik word hier boos van'
10:28Johan Derksen pleit voor Davina Michelle op het Songfestival: 'Geschenk uit de hemel'