TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Nederland telt meer sushirestaurants dan pannenkoekenhuizen. Dat klinkt gek, maar het is waar: inmiddels zijn het er bijna duizend. Als we in de toekomst sushi willen blijven eten, moeten er voor een aantal ingrediënten duurzamere alternatieven komen. Voor garnalen bijvoorbeeld; die komen van vissersboten die veel brandstof verbruiken.
In deze slotaflevering van Restaurant van de toekomst gaan Sosha Duysker en Anna Gimbrère allebei op zoek naar een vervanger. Daarnaast zoeken Gimbrère en Duysker een rijstvervanger. Voor dat alternatief moet minder water nodig zijn dan voor de teelt van rijst én er moeten minder schadelijke gassen vrijkomen bij de productie. Sushi-chef Kunisyoshi Ohtawara en culinair journalist Mara Grimm beoordelen het duurzame eindresultaat.
Restaurant van de Toekomst is sinds donderdag 14 september wekelijks om 20:55 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. Deze slotaflevering volgt op 19 oktober 2023.
René van der Gijp ziet eerste beelden van De Geur van Succes met Sylvie Meis: ‘Dit is echt heel erg’
10:18Nieuw seizoen No Way Back VIPS ook te zien op Videoland
09:31Tijl Beckand licht tipje van de sluier op over bestemming van nieuw seizoen Het Perfecte Plaatje Op Reis
07:07De TV van gisteren: Kijkers lovend over Scrooge Live 2025
06:47Vanavond op TV: Nederland op film, The masked singer, I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie