TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Televisie
Nederland telt meer sushirestaurants dan pannenkoekenhuizen. Dat klinkt gek, maar het is waar: inmiddels zijn het er bijna duizend. Als we in de toekomst sushi willen blijven eten, moeten er voor een aantal ingrediënten duurzamere alternatieven komen. Voor garnalen bijvoorbeeld; die komen van vissersboten die veel brandstof verbruiken.
In deze slotaflevering van Restaurant van de toekomst gaan Sosha Duysker en Anna Gimbrère allebei op zoek naar een vervanger. Daarnaast zoeken Gimbrère en Duysker een rijstvervanger. Voor dat alternatief moet minder water nodig zijn dan voor de teelt van rijst én er moeten minder schadelijke gassen vrijkomen bij de productie. Sushi-chef Kunisyoshi Ohtawara en culinair journalist Mara Grimm beoordelen het duurzame eindresultaat.
Restaurant van de Toekomst is sinds donderdag 14 september wekelijks om 20:55 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. Deze slotaflevering volgt op 19 oktober 2023.
Partnerbijdrage
Een heel goed begin van je weekend, want het allernieuwste seizoen van Sleepers staat vanaf vandaag in zijn geheel op Videoland!
Met het Mes op Tafel sluit 2025 spetterend af met feestelijke oudejaarsspecial
14:45Deze BN'ers zitten volgens jullie in de pakken van The Masked Singer 2025
14:28Kerstpret met Gert, Ellen, Viktor en Marie: special De Verhulstjes binnenkort op Videoland
13:49Persoonlijke ervaring geeft diepgang aan GTST-rol van Cheyenne Löhnen: 'Ik draag dit thema altijd bij me'
12:20Tobias Camman en Stijn van Vliet ontdekken fine dining in FOMO Chefs