Nu & Straks op NPO 3

Primetime

Over NPO 3

NPO 3 is de derde zender van de Nederlandse publieke omroep (NPO).

De zender is vooralsnog gericht op ‘jong Nederland’, maar die invulling gaat per ingang van 2021 veranderen. Op dit moment zijn er in de ochtenden en middagen vooral kinder- en jeugdprogramma’s te zien. ’s Avonds brengt NPO 3 veel human interest, muziek, komedie en aandacht voor nieuwe media.

Kinderprogramma's op NPO 3

Overdag is NPO 3 er voor kinderen. Vanaf 6:30 uur ’s morgens tot 19:30 uur 's avonds zendt NPO 3 programma’s voor kinderen en jongeren uit in Zappelin en Zapp. Voorbeelden zijn de series Spanga’s, Brugklas en natuurlijk Sesamstraat en het NOS Jeugdjournaal. Een bekende presentator van jeugd-tv is Klaas van Kruistum van KRO-NCRV.

Jongvolwassenen

Voor jongvolwassenen zijn er op NPO 3 programma’s te zien als De Keuringsdienst van Waarde, The Graham Norton Show, 3 op Reis Spuiten en Slikken en series als The Pier. Op NPO 3 is een mix te zien tussen Nederlandse producties en vanuit het buitenland aangekochte programma’s. De meest succesvolle programma’s van NPO 3 zijn De Luizenmoeder en Zondag met Lubach. Ook de satirische talkshow Promenade is te zien bij NPO 3.

Omroepen die veel uitzenden op NPO 3 zijn BNNVARA, KRO-NCRV, AVROTROS en EO.

Vernieuwing

NPO 3 staat vooral voor jeugd en vernieuwing. De zender wordt ook wel de kweekvijver van de publieke omroep genoemd. Met het 3LAB is er zelfs een speciale themaweek waarin nieuwe programma’s getest worden voor televisie. Programma’s als De tiende van Tijl, Streetlab en Rambam komen voort uit deze week.

NPO Regio

Per 2021 verandert de invulling van NPO 3. Dan zal een groot deel van de programmering plaatsmaken voor programma’s van de regionale omroepen van Nederland. 

NPO 3 is opgericht in 1988.

Alles over de tv gids

De tv gids van TVgids.nl is al bijna twintig jaar dé plek om te zien wat er de komende tijd allemaal op televisie is. Bekijk het zenderoverzicht van de complete tv gids via de zenderbalk bovenin of wissel van dag om te zien wat er nog op televisie komt of al is geweest.

Wil je liever alleen zien wat er vanavond op televisie is? Gebruik dan onze Primetime pagina. Hier tonen we de programma’s die op tv zijn vanaf 19:00 uur.

Ben je meer geïnteresseerd in wat er nu en straks op televisie is? Daar helpen we je natuurlijk ook graag mee. Via onze overzichtelijke Nu & Straks pagina laten we je zien wat er op dit moment op jouw favoriete tv zenders te zien is en wat er direct daarna zal beginnen.

Wil je meer controle over de tv gids? Pas hem dan aan naar jouw eigen voorkeuren door een gratis account aan te maken. Hier kun je zelf instellen welke zenders je wil zien en in welke volgorde. Daarnaast kun je meldingen aanzetten, zodat je de start van een favoriet televisie programma nooit meer hoeft te missen!

Legenda:

A = Actualiteit

S = Sport

L = Live

H = Herhaling

  = Nederlandse ondertiteling