TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
Vanavond op TV: Sint & De Leeuw, The masked singer, Flodder 3
06:00Advent dag 5 | Win het B&B Vol Liefde Zomerspel
19:43Ewout Genemans loopt mee met politie in Kaapstad voor nieuw seizoen Ewout
19:19Talpa schuift startdatum De Juice van Yvonne Coldeweijer vooruit, reden blijft onduidelijk
18:43Nederland doet definitief niet mee aan het Eurovisie Songfestival 2026