TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
Azijnzuur. Mensen die goed hebben opgelet bij scheikunde kennen het proces: als de juiste bacteriën in de buurt zijn, vergist het basismateriaal - bijvoorbeeld vruchtensap - en ontstaat alcohol. Komt er lucht bij de vloeistof, dan ontstaat na enige tijd azijnzuur. Verdunnen met water, en je hebt azijn. Dat is de originele manier die al sinds de oudheid wordt toegepast en flink wat tijd vergt.
Tegenwoordig kan azijn in laboratoria ook zonder vruchtensappen worden gemaakt, uit methanol en koolmonoxide. En dat proces is een stuk efficiënter. Keuringsdienst Van Waarde richt zich op de wereld van de wijnazijn. Zoals de naam doet vermoeden is die gemaakt van druivensap - wit (zonder schillen) of rood (met) - maar klopt dat wel? De keurmeesters zoeken het uit.
Floortje Dessing deelt update: 'Uit beeld vanwege ziekte maar ik kom terug'
15:51Dit programma vervangt Eva op NPO1
15:39MAFS: Dennis vindt Stefan emotioneel onderontwikkeld
14:25Tina Nijkamp: 'Ik zou André Hazes afraden dit te doen'
13:29Chantal Janzen: 'Welke jurk ik aan ga doen bij de puntentelling van het Songfestival?'