Tip
Deze films en series komen in november naar Netflix

Guidinc logo

Geplaatst op 13 oktober, 16:38

November wordt een bomvolle maand voor Netflix. Naast de terugkeer van een aantal populaire series met bekende gezichten kun je in november ook kijken naar nieuwe, originele Netflix-films met echte topsterren. We zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje.

Ben je speciaal op zoek naar kerstfilms op Netflix? Kijk dan hier!

1 november: ZeroZeroZero - seizoen 1

De Italiaanse misdaadserie ZeroZeroZero is gebaseerd op een boek van Roberto Saviano, die ook het indrukwekkende Gomorra op zijn naam heeft staan. Het verhaal gaat over een Amerikaanse familie die haar geld verdient met de internationale transport van cocaïne. Aan het hoofd van het familiebedrijf staan Edward Lynwood (Gabriel Byrne) en zijn kinderen. Maar het schip vol met het witte goud loopt nogal wat vertraging op en dat heeft veel gevolgen. In de serie zien we ook hoe het eraan toe gaat met de Mexicaanse producenten en de Italiaanse kopers.

Zet ZeroZeroZero op je kijklijst

1 november: Below Deck Mediterranean - seizoen 3

Deze populaire realityserie volgt de jonge bemanningsleden van een luxe cruiseschip. Naast het reilen en zeilen van de werkzaamheden aan boord en het tevreden houden van de passagiers zijn er ook bakken met drama en romantiek tussen de crewleden. De oorspronkelijke serie Below Deck kreeg een spin-off die zich afspeelt op de Middellandse Zee. Dit derde seizoen neemt een kijkje aan boord van het superjacht Talisman Maiton in de wateren rond Italië.

Zet Below Deck op je kijklijst

3 november: The Harder They Fall

Een van de grote filmreleases van dit jaar op Netflix is deze western met grote namen als Idris Elba (Luther) en Regina King (Watchmen). Het verhaal draait om de historische figuur van Nat Love, een cowboy en voormalige slaaf die zich wil wreken op de man die zijn ouders heeft vermoord. Jonathan Majors (Lovecraft Country) speelt de rol van Love, en verder zie je onder anderen Zazie Beetz (Deadpool), Delroy Lindo (Da 5 Bloods) en Lakeeth Stanfield (Sorry to Bother You).

5 november: Narcos: Mexico - seizoen 3

Het derde seizoen van deze populaire misdaadserie wordt helaas ook het laatste. Nu Felix (Diego Luna) is gearresteerd krijgen andere kartels de kans om groot te worden. Dat geldt voor oude bekenden en nieuwe drugsbendes. Tijuana is geclaimd door het Guadalajara-kartel, dus barst de strijd om de stad Juarez uit. 

Zet Narcos: Mexico op je kijklijst

5 november: Una película de policías / A Cop Movie

Deze documentairefilm is leuk als je je na het derde seizoen van Narcos: Mexico eens wilt verdiepen in de corruptie binnen de Mexicaanse politie. Una película de policías wandelt op de grens van documentaire, reconstructie en fictie en maakt daarvoor gebruik van nagespeelde scènes. De ervaringen van twee jonge agenten vormen de ingang voor een exposé over de misstanden binnen het politiekorps in Mexico.

5 november: Yara

De moord op de dertienjarige Yara Gambirasio was de aanleiding tot een van de grootste daderzoektochten uit de Italiaanse geschiedenis. De waargebeurde zaak vorm de basis voor dit duistere misdaaddrama. Openbaar aanklager Letizia Ruggeri gaat aan de slag met het enige bewijsstuk dat ze heeft: een DNA-profiel van de dader. Omdat Italië in 2010 nog geen DNA-database heeft, is het vinden van de moordenaar een gigantische klus.

5 november: De osannolika mördaren / The Unlikely Murderer

De Zweedse miniserie Den osannolika mördaren draait om een moordzaak die Zweden al decennia in haar greep houdt: die op de toenmalige premier Olof Palme. Palme werd in 1986 op straat in zijn rug geschoten. Na het nodige geblunder denkt de Zweedse justitie inmiddels precies te weten wie de minister-president van het leven beroofde. Dat is Stig Engström, maar deze onopvallende grafisch ontwerper wist altijd uit de gevangenis te blijven. Deze serie vertelt zijn verhaal en dat van het moordonderzoek.

9 november: Swap Shop - Dash for Cash

In een nieuwe eigen realityserie volgt Netflix de makers van een radioprogramma op het platteland van Tennessee. Hun programma is een soort Marktplaats op de radio, waarin luisteraars attent worden gemaakt op koopjes en tweedehands schatten als oude auto's, strips en andere verzamelobjecten. Swap Shop volgt naast de programmamakers ook de luisteraars.

10 november: Passing

Voor haar regiedebuut verfilmde actrice Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona) het boek 'Passing' van Nella Larsen, dat stamt uit de jaren 1920. De zwarte Irene Redfield (Tessa Thompson) is getrouwd met een arts en komt na jaren haar vriendin Clare Bellew (Ruth Negga) weer tegen. Clare heeft een relatief lichte huid en kan met een beetje make-up doorgaan voor blank. Ze blijkt te zijn getrouwd met een blanke en rijke, maar racistische man. De film is geschoten in zwart-wit.

12 november: Red Notice

Het budget van deze actiefilm wordt geschat op 160 tot 200 miljoen dollar. Daarvan gaat 20 miljoen naar Dwayne Johnson, 20 miljoen naar Gal Gadot en dan steekt de derde hoofdrolspeler Ryan Reynolds vast ook nog een aardig bedrag in zijn zak. De rest van al die miljoenen zie je op het scherm in de vorm van vette stunts, exotische locaties en heftige special effects. Het verhaal draait om een gewaagde kraak, waardoor het pad van een FBI-agent (Johnson) kruist met dat van twee rivaliserende dieven (Gadot en Reynolds).

17 november: Tiger King - seizoen 2

Het eerste seizoen van Tiger King kwam begin vorig jaar als een volslagen verrassing. De documentaireserie werd een wereldwijde hit en bood perfect vermaak voor iedereen die opeens in lockdown zat. In het tweede seizoen blikken de hoofdpersonen terug op hun plotselinge beroemdheid en worden onopgehelderde zaken onder de loep genomen.

Zet Tiger King op je kijklijst

19 november: Tick, Tick... Boom

Deze muzikale dramafilm volgt een jonge musicalcomponist die vreest dat hij zijn grote ambities niet kan waarmaken. Het is de verfilming van de autobiografische musical van Jonathan Larson, met een hoofdrol voor Andrew Garfield. Tick, Tick... Boom! is het regiedebuut van Lin-Manuel Miranda, die zelf een heel grote naam is in de musicalwereld dankzij hits als In the Hights en Hamilton).

21 november: Undercover - seizoen 3

De fans is beloofd dat het derde seizoen van Undercover weer wat meer van Ferry (Frank Lammers) laat zien. Daar houden we ze aan! De drugsbaron zat het hele tweede seizoen achter de tralies, en merkt nu dat zijn handel is overgenomen door een Turkse bende. Ondertussen wacht de ontslagen agent Bob (Tom Waes) een strafzaak, maar omdat niemand zo geschikt is voor een gewaagde undercoverklus, komt hij toch weer in actie.

Zet Undercover op je kijklijst

24 november: True Story

Komiek Kevin Hart beweegt zich al een poosje in de richting van meer serieuze rollen. In de miniserie True Story speelt hij de beroemde komiek Kid die op zijn tournee een stop maakt in zijn geboortestad Philadelphia. Daar brengt hij een avond door met zijn broer Carlton, een rol van Wesley Snipes, en dat loopt uit op een spannend en levensgevaarlijk avontuur.

24 november: Bruised

Halle Berry maakt haar regiedebuut met de sportfilm Bruised, waarin ze zelf de hoofdrol speelt. Als de gevallen mixed martial arts-vechter Jackie Justice probeert ze haar leven in de sport en dat als moeder weer op het spoor te krijgen.

Ben je speciaal op zoek naar kerstfilms op Netflix? Kijk dan hier!

Bekijk ook