Tip
Deze films en series komen in oktober naar Netflix

Guidinc logo

Geplaatst op 8 September, 12:01

Een nieuwe Nederlandse Netflix original, de terugkeer van Seinfeld en verse seizoenen van You en Locke & Key: Netflix geeft je in oktober weer heel wat te kijken. Loop ons lijstje voor komende maand maar eens langs, want er zit vast iets bij voor je kijklijst.

1 oktober: Seinfeld - seizoenen 1-9

Alle afleveringen van de tijdloze comedyserie Seinfeld zijn vanaf 1 oktober te zien op Netflix. Het gaat om in totaal 180 afleveringen, en daar ben je bijna zeventig uur non-stop mee bezig als je even flink doorbijt. Naar verluidt betaalde Netflix meer dan 500 miljoen voor de rechten van Seinfeld

Zet Seinfeld op je kijklijst

1 oktober: The Turning

Net als de Netflix-serie The Haunting of Bly Manor is deze horrorfilm een moderne bewerking van het spookverhaal 'The Turn of the Screw' van Henry James. In de jaren veertig wordt Kate Mandell de gouvernante voor twee kinderen op een groot landgoed. Met haar voorgangster is het slecht afgelopen, en het blijkt dan ook al snel niet pluis te zijn op Fairchild Estate.

Zet The Turning op je kijklijst

 

1 oktober: Blackspace

In de Israëlische miniserie Blackspace komt rechercheur Rami Davidi (Guri Alfi) in actie na een schietpartij op zijn oude middelbare school. Zijn eerste gedachte is dat er een terroristische aanslag heeft plaatsgevonden, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Zou het kunnen dat hij de daders binnen de school moet zoeken, en wat heeft de geheime chat-app van de leerlingen met de schietpartij van doen? 

Zet Blackspace op je kijklijst

 

1 oktober: Forever Rich

Richie (Jonas Smulders) droomt van een carrière als rapper, maar vlak voor het optreden dat hem een ster moet maken gaat het helemaal mis. Hij wordt met geweld beroofd van zijn horloge, en tot overmaat van ramp komt een video daarvan op het internet te staan. Richie voelt dat hij zijn reputatie moet redden en besluit wraak te nemen. Deze nieuwe Nederlandse Netflix-film werd gemaakt door de regisseur van De libi.

Zet Forever Rich op je kijklijst

 

1 oktober: The Guilty

Jake Gyllenhaal kocht de rechten van de Deense thriller Den skyldige waarop deze remake gebaseerd is en speelt zelf de hoofdrol. Agent Joe Bayler is in afwachting van de uitkomst van een onderzoek overgeplaatst naar de alarmcentrale, waar hij de telefoon beantwoordt. Als hij een jonge vrouw in nood aan de lijn krijgt, raakt hij betrokken bij haar situatie. Hoewel de film zich helemaal in de alarmcentrale afspeelt, is hij zenuwslopend spannend. 

Zet The Guilty op je kijklijst

 

1 oktober: Diana: The Musical

Lady Di schitterde vorig jaar al in de serie The Crown, maar krijgt nu eindelijk haar eigen musical. In de nieuwe musical wordt zowel het privéleven als het prinsessenleven van Diana verteld. Actrice Jeanne de Waal neemt de rol van Diana op zich, met naast haar Roe Hartrampf als prins Charles, Erin Davie als Camilla Parker Bowles en tweevoudig Tony-winnaar Judy Kaye as koningin Elizabeth. 

4 oktober: On My Block - seizoen 4

Met het vierde seizoen van On My Block komt er een einde aan de komische tienerserie met een diverse cast. Na de tijdsprong van twee jaar aan het einde van het vorige seizoen komen Monse, Cesar, Ruby, Jamal, Jasmine en Spooky - ook bekend als 'the squad' - nog één keer bij elkaar voor een laatste avontuur. Kan hun vriendschap ook op de middelbare school overleven?

Zet On My Block op je kijklijst

11 oktober: The Baby-Sitters Club

In The Baby-Sitters Club beginnen een groep ondernemende vriendinnen een oppasbureau in Stoneybrook. Ze leren omgaan met het leven op de middelbare school en het volwassen worden. De serie is gebaseerd op de boekenreeks van schrijfster Ann M. Martin. 

15 oktober: You - seizoen 3

Na de stormachtige ontwikkelingen aan het einde van seizoen twee is in het nieuwe seizoen van You alles mogelijk. Weet Joe Goldberg (Penn Badgley) zich als echtgenoot en vader een beetje in toom te houden, of gaat er weer bloed vloeien? Natuurlijk gaat weer bloed vloeien, en wij vrezen alvast voor het leven van Joes nieuwe buurvrouw.

Zet You op je kijklijst

 

29 oktober: Army of Thieves

Het achtergrondverhaal van de geniale kluizenkraker uit Zack Snyders zombiefilm Army of the Dead wordt uit de doeken gedaan in Army of Thieves. Voordat er sprake was van een zombie-uitbraak in Las Vegas kon Luwdig Dieter (Matthias Schweighöfer) zich rustig concentreren op zijn specialiteit: het kraken van ingewikkelde bankkluizen. In Army of Thieves zie je hoe de onopvallende bankmedewerker wordt geronseld voor een bonte groep dieven.

Zet Army of Thieves op je kijklijst

 

Ook in oktober: Locke & Key - seizoen 2

Een exacte datum is nog niet bekend, maar Netflix heeft beloofd dat het tweede seizoen van Locke & Key in oktober gaat verschijnen. Niets te vroeg, want de fans wachten met spanning op de nieuwe avonturen van Tyler, Kinsey en Bode, de kinderen van Keyhouse. Een trailer van seizoen twee is er nog niet, maar in onderstaande video vertellen de makers van de strip over de vertaling naar het scherm.  

Zet Locke & Key op je kijklijst

Bekijk ook