Tip
Turbo Review: Maffiaserie Godfather of Harlem (seizoen 1) op Ziggo & Disney+

Guidinc logo

Geplaatst op 22 oktober, 14:44

In de roerige sixties krijgt de zwarte gangster ‘Bumpy’ Johnson het aan de stok met de Italiaanse maffia. Het imponerende Godfather of Harlem is voor een deel gebaseerd op feiten.

Verhaal

Als de zwarte gangster ‘Bumpy’ Johnson uit de gevangenis komt heeft hij het zwaar te stellen met de Italiaanse maffia. Ondertussen verandert de wereld en zijn New Yorkse wijk Harlem in rap tempo. In de jaren 1960 wint het zwarte zelfbewustzijn snel terrein.

Conclusie

Godfather of Harlem is een fantastische maffiaserie, vrij gebaseerd op echte personen en historische momenten. Centraal staat de bloederige strijd die de beruchte drugsbaron 'Bumpy' Johnson moet leveren om de macht, ondertussen krijg je ook een mooi beeld van de snel veranderende wereld. De zwarte inwoners van Harlem winnen in rap tempo aan zelfvertrouwen, of ze nu politicus, activist of crimineel zijn.

Er wordt fantastisch geacteerd door hoofdrolspeler Forest Whitaker als ingetogen drugscrimineel, maar ook de rest van de cast levert vakwerk. De soundtrack is genieten, al werkt de muziek bij sommige kijkers woede op: veel songs zijn uit onze tijd en niet uit de sixties.

Het geeft maar aan: Godfather of Harlem is gebaseerd feiten, maar zeker geen documentaire. Niet alles wat Bumpy en zijn activistische vriend Malcom X meemaken is letterlijk zo gebeurd. 

Opmerkelijk

Extra genieten voor seriefans: de openingstitels wonnen terecht een Emmy. Ze zijn werkelijk prachtig.

Score

4 van de 5 sterren 

Checken of skippen?

Checken!

Waar is Godfather of Harlem te zien?

  • Seizoen 1 (10 afleveringen) op Ziggo en Disney+
  • Seizoen 2 (10 afleveringen) op Ziggo

Bekijk ook