Tip
Checken of Skippen: You seizoen 3 op Netflix

Guidinc logo

Geplaatst op 18 oktober, 13:39

In dit derde seizoen probeert Joe het leven als nieuwbakken echtgenoot en vader uit en dat is natuurlijk tot mislukken gedoemd.

Joe en zijn echtgenote Love Quinn (Victoria Pedretti) trekken in een duur huis in een saaie buitenwijk van Los Angeles waar het wemelt van de elitaire, arrogante types. Joe en Love hebben nu het leven waar menigeen van droomt, compleet met pittoresk wit hekje om hun tuin. 

Seriemoordenaars

Maar menigeen is geen seriemoordenaar zoals dit stel, dus het is een kwestie van wachten tot een van de twee de fout in gaat, ook al nemen ze zich nog zo stellig voor geen bloed meer te vergieten nu ze de verantwoordelijkheid hebben over zoon Henry. Best aandoenlijk, twee seriemoordenaars die proberen hun impulsen te bedwingen. 

Daarnaast worstelen Joe en Love ook met alledaagse dingen. De seks is niet meer zo goed en frequent als het was. Ze zijn voortdurend moe omdat Henry maar blijft huilen en Love vraagt zich af of Joe haar nog wel aantrekkelijk vindt. Zeker wanneer ze in zijn mancave een doos vindt met spulletjes, waaronder een slipje, van een andere vrouw. En dan kan die andere vrouw zich maar beter bergen. 

Bloedbad

En wanneer het deksel eenmaal van de snelkookpan is gesprongen, zie 'm er dan maar weer eens op te krijgen. En zo neemt het dodental in rap tempo toe. En als we dan vertellen dat Joe zijn moordneigingen meer onder controle heeft dan zijn lieftallige eega, zegt dat genoeg. Het wordt een bloedbad! 

Penn Badgley

Net als in de vorige seizoenen zit You vol met plotwendingen en de voice-over van Joe (Penn Badgley) die bij tijd en wijle heel grappig is. Ook buren Sherry en Cary zorgen voor de broodnodige humor als respectievelijk vervelende mommyblogger en gezondheidsfreak.  

Seizoen 4

Ook dit seizoen heeft You weer veel te bieden, maar de serie valt -onvermijdelijk- ook in herhaling. Netflix kondigde aan het einde van de laatste aflevering al meteen het volgende seizoen aan. En dat wordt waarschijnlijk net iets teveel van het goede. Maar voor nu hebben we ons toch weer prima vermaakt met de sympathieke seriemoordenaar die net als wij allemaal zijn best doet om er iets van te maken in het leven. 

Conclusie

- Te veel verhaallijnen
- Te veel herhaling van zetten
+ Leuke nieuwe gastrollen
+ Blijft fascinerend

Score: 

IMDb: 6,9
Rotten Tomatoes: 70% (audience score)
Guidinc: 3 van de 5 sterren

Bekijk ook