Barmhartige Wendy en meer tv-tips voor woensdag 8 april

Geplaatst op 8 April, 13:48

Unicum in Steenrijk, straatarm

Wendy van Dijk toert vanaf vanavond op SBS6 wekelijks door het land in haar Hart in Aktie-busje om te helpen waar nodig. In Steenrijk, Straatarm is vanavond sprake van een unieke situatie. Dat en meer zie je op woensdagavond 8 april.

Frans vliegt weer naar regenboog

“Ik vlieg met jou naar de regenboog, we zijn omringd door een bloementoog”, zong Frans Bauer in 1998 tegen Marianne Weber in hun megahit Regenboog. Anno 2020 vliegt Frans opnieuw naar de regenboog, maar dan in een ietwat andere vorm. In Goed voor elkaar bezoekt hij Bas die na zijn drugsverslaving aan de slag ging bij de Regenboog Groep, een Amsterdamse vrijwilligersorganisatie voor kwetsbare mensen.

Frans Bauer: Goed voor elkaar zie je om 20:25 uur bij RTL 4. Kijk hier voor meer info.

Beatrix wilde weer populair worden

Het is alweer tijd voor het laatste deel van De zware jas van Beatrix, het vierluik over onze voormalige koningin. Vandaag gaat het over hoe de Majesteit omging met de toenemende ontevredenheid onder burgers. Leverde de gespreksgroep met mensen uit de samenleving haar het gewenste resultaat?

De zware jas van Beatrix zie je om 20:30 uur bij NPO 2. Kijk hier voor meer info.

Een lekkere Mayabeker met slagroom?

De hoge adel had vroeger speciale bekers voor het drinken van chocola: Mayabekers. Expert Wim Bouwman krijgt in Tussen kunst en kitsch drie exemplaren in handen. De bekers zijn versierd met goden en rituelen. In het Kunstmuseum Den Haag, waar deze uitzending vandaan komt, taxeert Kitty Laméris een opvallend glas.

Tussen kunst en kitsch zie je om 20:30 uur op NPO 2. Kijk hier voor meer info.

Wendy op hulptoernee

Na eerdere comebacks met onder meer Leontine Borsato en Airen Mylène is het aloude Hart in Aktie nu terug met de presentatrice waar het in 2000 ooit mee begon: Wendy van Dijk. In een busje rijdt ze door het land om Nederlanders te helpen bij hun initiatieven om weer andere mensen in het zonnetje te zetten. Een fijne portie feelgood-tv in deze roerige tijden. 

Hart in Aktie zie je om 21:30 uur bij SBS6. Kijk hier voor meer info. 

Logeren bij oma Betty

Een unieke situatie in de voorlaatste aflevering van Steenrijk, straatarm. Doorgaans hebben alle deelnemende gezinnen een woning om een weekje mee te ruilen, maar zelfs die bescheiden luxe is de familie Van der Wielen uit Veghel niet gegund. Bianca van Meel en haar zoon ruilen hun luxe, vrijstaande villa daarom in voor een weekje bij Betty, de oma waar de arme familie Van der Wielen doorgaans woont.

Steenrijk, straatarm zie je om 20:30 uur bij SBS6. Kijk hier voor meer info.

Dit weekend start LEGO Masters. Bekijk hier de eerste beelden!