De tv van 22 april: Extra uitzending Studio Sport over Eredivisie

Geplaatst op 21 April, 13:44

En meer leuke tv-tips

De indrukwekkende serie Chernobyl, een mooie documentaire over ‘apenmoeder’ Jane Goodall en een extra uitzending van Studio Sport over het stopzetten van de Eredivisie; het zijn slechts drie van de zes tv-tips voor 22 april 2020. Lees gauw verder!

Eredivisie stopgezet: wat nu?

NOS Studio Sport-presentator Sjoerd van Ramshorst praat in een ingelaste extra aflevering van Studio Voetbal over de Eredivisie die dit jaar door de kabinetsmaatregelen rondom corona niet afgemaakt kan worden. Hoe moet het nu verder? Is er een winnaar? Wie mag er naar Europa. Op deze vragen proberen de gaten een antwoord te geven.

NOS Studio Voetbal zie je om 21:30 uur op NPO 1. Kijk hier voor meer informatie over de uitzending.

Dierenklok met Japanse invloeden

In Tussen kunst en kitsch verschijnen de laatste drie voorwerpen van het seizoen op de taxeertafel. Een nieuw seizoen wordt wel gemaakt, zij het wat anders dan normaal. Iedereen kan nu digitaal foto’s insturen van voorwerpen, waarna de experts mensen uitnodigen voor coronaproof opnames.

Tussen kunst en kitsch zie je vanavond om 20:30 uur op NPO 1. Lees hier welke voorwerpen er vanavond getaxeerd worden. 

Wendy biedt hulp

Wendy van Dijk trekt weer met haar rode busje het land door om mensen die getroffen zijn door de coronacrisis een hart onder de riem te steken. Van grote tot kleine hulpvragen, Wendy en haar team komen - op gepaste afstand! - in actie. 

Hart in aktie zie je om 21:30 uur bij SBS6. Lees hier meer over Hart in aktie.

Besmettingsgevaar in Chernobyl

April 1986 loopt ten einde, maar het grote drama moet in Tsjernobyl nog beginnen. Legasov vreest dat er een catastrofe aankomt: als de kern van de reactor smelt, is het drinkwater van 50 miljoen mensen besmet. Het Belgische Canvas zendt steeds twee afleveringen per avond uit. Vanavond kijkt u naar deel 3 en 4.

Chernobyl zie je om 22:05 bij Canvas. Lees hier meer over deze veelgeprezen serie.

Schoorsteenbrand zet Chateau Meiland op stelten

Hoop voor de toekomst

In 2014 was er de documentaire Jane met veel verloren gewaande filmbeelden van de 26 jaar oude Jane Goodall in Tanzania. Het land waar zij in 1960 als eerste het leven van chimpansees in het wild bestudeerde. De documentaire Jane Goodall: The hope is een soort vervolg daarop. Want er is nog veel meer te vertellen over deze levende legende.

Jane Goodall: The Hope om 20:00 uur op National Geographic. Kijk hier voor de trailer van The Hope

Blijven ze gebruiken?

In deze zesde en laatste aflevering van The cocaine trail blikken de deelnemers aan deze realityserie terug op hun reis naar Colombia. De zes recreatieve cokegebruikers trokken naar het land om met eigen ogen te zien hoe cocaïne wordt geproduceerd en hoe die uiteindelijk als lijntje bij hen terechtkomt. De vraag is nu: blijven de gebruiken of laten ze de lijntjes links liggen?

The cocaine trail 20:25 uur op NPO 3. Voor meer info klik je hier.