De vooravond: Vijf hoogtepunten van de afgelopen week

Geplaatst op 24 Oktober, 15:40

Soundos met haar moeder

Er werd lang naar uitgekeken: De vooravond als vervanger van DWDD. TVgids blikt wekelijks terug naar een vijftal hoogtepunten uit de nieuwe talkshow.

Noa Johannes over The Shining

Filmjournalist Noa Johannes is te gast om te praten over haar favoriete horrorfilm: The Shining. Zelfs als je deze film niet hebt gezien, is de kans groot dat je de referentie ‘Here’s Johnny’ ooit wel hebt gehoord. In De vooravond volgt een compilatie.

De landing van de NASA-sonde

Afgelopen week is er een sonde van NASA geland op een planetoïde. Wetenschapper Anna Gimbrère vertelt over deze landing en waarom NASA specifiek heeft gekozen voor deze planetoïde. Smullen voor ruimteliefhebbers!

Soundos en haar moeder Rhimou

Het is precies 30 jaar geleden dat Sef bos het nummer ‘Papa’ schreef. Ten ere van het jubileum nodigt De vooravond al een paar weken lang bekende moeders/dochters en vaders/zoons uit. De reeks wordt afgesloten met Soundos El Ahmadi en haar moeder Rhimou. Het tweetal vertelt over Soundos' jeugd maar ook hoe moeder Rhimou haar eerste jaren in Nederland heeft beleefd.

Vier hoogtepunten uit The masked singer

Jeroen Woe en Niels van der laan over videobellen

Met het publiek videobellen is best lastig. Toch is het Jeroen Woe en Niels van der Laan gelukt in hun show Even tot hier. In De vooravond vertellen ze over de show en de beperkingen van het videobellen, zoals een persoon die op mute staat of iemand die zijn scherm verkeerd om heeft.

Ja Zuster, Nee Zuster in een nieuw jasje

In een van de afleveringen van De vooravond is een speciale bewerking te horen van ‘Stroei voei’, het bekende lied uit Ja Zuster, Nee Zuster. Pierre van Duijl - die in de film het karakter Griek speelt - zingt het nummer ‘Foei, foei’, geschreven door Vic en Maud van de Reijt. 

Meer zien van De vooravond? Kijk dan van maandag t/m vrijdag om 19.00 uur naar NPO1.