Op tv: Mooie docu over jonge jaren David Bowie

Geplaatst op 8 Juli, 14:29

Tv-tips van 9 juli 2020

Om David Bowie te worden, moest David Jones een lange weg afleggen. De hoogte- en dieptepunten van die reis zie je vanavond in de documentaire Finding Fame. Dat en meer in de tv-tips van 9 juli 2020.

Emma Heesters geeft prachtig optreden in Beau

DWDD als songfestivalpodium

De studio van De wereld draait door fungeerde de laatste jaren als voorportaal van het Eurovisiesongfestival Menig artiest presenteerde er aan tafel bij Matthijs het liedje dat namens Nederland ingestuurd werd. In De wereld spoelt terug een terugblik op al die gave optredens. Van Ilse Delange tot Jeangy Macrooy.

De wereld spoelt terug zie je om 19:00 uur op NPO 1

Bizarre Zaanse situatie in Opstandelingen 

Elvira Guilazova woont met haar moeder achter een hek op de Hemkade in Zaanstad. Hoewel zij eigenaar zijn van hun woning, probeert een grote evenementenondernemer hen daar weg te krijgen. Sophie Hilbrand ziet in de slotaflevering van Opstandelingen met eigen ogen hoe Elvira de strijd aangaat en zich niet gewonnen geeft.

Opstandelingen zie je om 20:35 uur op NPO 2

Finding Fame: de opkomst van David Bowie

Regisseur Francis Whatley diepte uniek archiefmateriaal op uit de begintijd van David Bowie. Een periode dat het latere fenomeen wel beroemd wilde worden, maar het hem niet lukte. Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel in Finding Fame, want zijn grote doorbraak zit er ook in.

Finding Fame zie je om 22.35 uur op Canvas (Belgische zender)