Sophie Hilbrand over Opstandelingen: “We laten het er niet bij zitten”

Geplaatst op 20 Mei, 13:10

In het tweede seizoen van Opstandelingen duikt Sophie Hilbrand opnieuw in ruzies tussen burgers en gemeentes. Ze gaat deze keer naar Almelo, Moordrecht, Bloemendaal, Enschede, Ermelo en Zaanstad. Plekken waar burgers zich machteloos voelen.

Sophie snapt dan ook niet dat gemeentebestuurders niet altijd goed meewerken. “Je hebt als volksvertegenwoordiger de plicht om iets te zeggen op het moment dat er onvrede is en mensen zich gekwetst en onrechtvaardig behandeld voelen. Wegduiken verstrekt dat gevoel alleen maar, is min ervaring. Wij als makers van het programma laten het er ook zeker niet bij zitten.”

Vriendjespolitiek 

In de eerste aflevering van het tweede seizoen zien we vriendjespolitiek in Almelo, waardoor burgers zich verenigd hebben onder ‘De partij van vrij Almelo’. In de tweede aflevering komen de bewoners van een recreatiepark in Moordrecht in opstand. Ze betaalden veel geld voor de huizen, maar mogen er opeens niet meer wonen.

Schrikbewind

De derde aflevering gaat over het complot van het chique Bloemendaal, waarbij een raadslid zelf mikpunt wordt wanneer ze de situatie probeert te verbeteren. Het schrikbewind van Enschede is onderwerp van de vierde aflevering. Vervolgens zien we een strijd om uitbereiding van een eendenslachterij in Ermelo en tot slot zien we een zaak in Hemkade waarbij een evenementen-ondernemer, gesteund door de gemeente, een eigenaar uit een woning probeert te krijgen.

Het nieuwe seizoen Opstandelingen is vanaf 4 juni wekelijks te zien op NPO 2.

Hier lees je wat er precies per aflevering gebeurt