Drie gedachtes na het kijken van de docuserie Summer: Picture perfect

Geplaatst op 15 September, 12:54

Het 11-jarige topmodel

Ze is pas 11 jaar oud, maar wordt nu al vergeleken met Doutzen Kroes: topmodel Summer de Snoo. In de docu Summer: Picture perfect volg je het meisje op de voet en ontdek je wat haar drijfveren zijn. Na het kijken rest bij de kijker waarschijnlijk de volgende gedachtes.

1. Summer de Snoo barst van het talent

Al in de eerste aflevering wordt duidelijk dat Summer de Snoo barst van het talent. Sterker nog: de camera is verliefd op het poppengezichtje, de lange blonde lokken en doordringende blik van het Rotterdamse meisje. Als dan ook nog blijkt dat ze vloeiend poses aan kan nemen, weet je het zeker: Summer is een topmodel in spé.

2. Summer de Snoo wordt minder gepusht als we denken

De documentaire over Summer heeft veel teweeggebracht. Onder andere Peter R. de Vries beticht haar ouders van ‘kinderexploitatie’ en denkt dat er bakken geld wordt verdiend aan het meisje.

Alhoewel je hier een eigen mening over kan vormen, blijkt uit de serie ook dat Summer veel zelf beslist. Zo wil ze maar al te graag 'shooten', snoept ze meer dan haar lief is en trapt af en toe een balletje op het voetbalveld. Ook weet ze na het tekenen van een modellencontract niet of ze zomaar naar Amerika wil verhuizen. De Rotterdamse hecht namelijk veel waarde aan haar grootouders, de camping en haar geliefde ‘prakkie’ (aardappelpuree van oma). "Ik geef veel om mijn gezin", zegt ze, heel volwassen.

Vier hulp tv-programma's die de moeite waard zijn om te kijken

3. Summer de Snoo en haar ouders zijn een tikkeltje naïef 

"Ik wil nog groter worden dan Doutzen Kroes en Romee Strijd", zijn Summers woorden in de docuserie. Dromen is natuurlijk fantastisch, maar het lijkt er soms op dat Summer een tikkeltje doorslaat in haar toekomstplannen. Vooral omdat ze nog geen enkel idee heeft van de harde modellenwereld. Noch lijken haar ouders te beseffen wat hun dochter moet doorstaan om groter te worden dan Doutzen Kroes. 

Benieuwd naar Summers complete verhaal? Alle afleveringen van de driedelige serie Summer: Picture perfect vind je op Videoland.

Bekijk hier alvast de trailer: