Zondag met Lubach: De meest spraakmakende fragmenten tot nu toe

Geplaatst op 1 November, 13:53

Van coronabont tot de fabeltjesfuik

Het einde van Zondag met Lubach komt alweer dichterbij en dit betekent dat er een hoop spraakmakende fragmenten voorbij zijn gekomen. Hieronder een overzicht.

Influencers en voetbalsupporters 

Ruttes opmerking dat supporters ‘hun bek moeten houden’, leverde natuurlijk weer de nodige inspiratie op voor Arjen Lubach. Volgens de presentator zorgde de uitspraak voor een kettingreactie, want influencers wilden niet meer meedoen en daarna toch weer wel. Toen kwamen ook nog de supporters van Willem II in beeld, die sowieso niet van plan waren om hun bek te houden… 

Lelystad Airport

In de rubriek ‘Grote mislukte infrastructurele projecten in Flevoland’ deze keer: Lelystad Airport. Hier lopen de kosten gewoon door, terwijl het vliegveld nog steeds niet open is. Gelukkig krijgt Lelystad Airport binnenkort een nieuwe bestemming: het Nationaal Historisch Faalmuseum.

Derde golf

In Zondag met Lubach deelt Lubach geregeld rake klappen uit aan het kabinet. Zo ook in de aflevering over de derde coronagolf. Volgens de presentator zal die snel volgen na de tweede golf als we niet op tijd ingrijpen. Vandaar zijn een appèl aan de leiders van ons land om beter leiderschap te tonen.

 

Online fabeltjesfuik 

Voormalig rapper Lange Frans moest eraan geloven in Zondag met Lubach. Volgens de presentator zijn hij en de andere complotdenkers slachtoffer geworden van een bepaald algoritme en zitten ze daardoor vast in een ‘online fabeltjesfuik’. Dit betekent dat ze alleen maar video’s en artikelen te zien krijgen van andere complotdenkers. ‘Zieke shit’, aldus de presentator.

Coronabont 

Lubach is niet bepaald fan van de pelsfokindustrie. En terecht: uit zijn beelden blijkt dat de beestjes in kleine kooitjes zitten, op gewelddadige manier worden doodgeknuppeld en dat ze ook nog eens verspreiders zijn van gevaarlijke virussen. En dat allemaal voor een bontje op je jas…

Zondag met Lubach is elke zondag om 21.20 uur te zijn bij NPO3.