Afscheid Raymond van Barneveld: zijn avond in de Barney Dome

Geplaatst op 6 Februari, 14:00

Zaterdag 8 februari krijgt Raymond van Barneveld zijn afscheid van de dartswereld. In AFAS Live in Amsterdam, voor de gelegenheid omgedoopt tot Barney Dome, zwaait de Haagse dartlegende af. Helaas is er geen registratie van het evenement op tv te zien. RTL7 zou dat wel doen, maar de PDC heeft dat helaas verboden.

“Het is een ongelofelijke eer om zo’n avond als afscheid aangeboden te krijgen. Ik kijk er naar uit om enkele mensen die ik tijdens mijn loopbaan heb leren kennen weer te zien en ik laat me verder verrassen”, zei de eerste Nederlandse wereldkampioen darts ooit.

Legendes gekoppeld aan BN'ers

Op de avond geven legendes als Phil Taylor, Wayne Mardle, Martin Adams, Richie Burnett en Bobby George acte de presence. Zij worden in een competitie gekoppeld aan bekende Nederlanders, waaronder voormalig profvoetballers Robin van Persie en Rafael van der Vaart en cabaretière Soundos el Ahmadi en voormalig pornoster Bobbi Eden. “De competitie waarin ervaren darters samen met onervaren BN’ers tegen elkaar strijden, belooft een spektakel te worden. Niemand kan daar nu de uitslag al van voorspellen; ik verheug me daar erg op."

Muzikaal omlijst met Wolter Kroes 

De avond wordt ook muzikaal omlijst. Zo speelt Navarone de bekende opkomstmuziekjes van de darters, terwijl ook Wolter Kroes het podium beklimt. Verdere artiesten zijn nog geheim gehouden voor de avond.

Vijf keer wereldkampioen darts 

Van Barneveld werd onder meer vijf keer wereldkampioen darts en won in 2014 de Premier League of Darts. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de avond in AFAS Live. Ga daarvoor naar barneydome.nl.