Tip
NOS EK voetbal: Kwartfinale Tsjechië - Denemarken

NPO 1

Live verslag

NPO 1 3 juli 2021 17:50 - 18:53

EK Voetbal: Oranjebeul Tsjechië tegen knuffelbare Denen

Oranjebeul Tsjechië treft in Azerbeidzjan het knuffelbare Denemarken. Voor beide landen een uitgelezen kans om ver te komen op het Europese eindtoernooi.

Als we aan Tsjechië denken, denken we aan de uitschakeling van het Nederlands elftal. Tegen alle verwachtingen in wipten de Tsjechen Oranje uit het toernooi door met 0-2 te winnen in Hongarije.

Aanvaller Patrick Schick pikte ook weer een doelpunt mee en staat inmiddels alweer op vier treffers. De topscorerstitel van EURO2020 ligt zodoende binnen handbereik voor de aanvaller van Bayer Leverkusen. Cristiano Ronaldo wist er vijf te maken, maar met zijn thuisland is de ster van het Portugese voetbal al huiswaarts.

Denemarken favoriet

Denemarken begon met de schrik om Christian Eriksen aan het toernooi, verloor van Finland (0-1) en België (1-2), maar na de 4-1 overwinning op Rusland werd in de achtste finales overtuigend afgerekend met Wales (0-4). Het incident met sterspeler Eriksen lijkt de Denen juist alleen maar dichter bij elkaar gebracht te hebben.

Kasper Dolberg, voormalig spits van Ajax en tegen Wales dus uitkomend op voor hem bekend terrein met de Johan Cruijff ArenA, tekende in de achtste finale voor twee treffers en daarmee lijkt hij een basisplaats voor zichzelf opgeëist te hebben tegen Tsjechië.

Bij de bookmakers is Denemarken ook veruit favoriet voor de zege en een plaats bij de laatste vier op EURO2020.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

NOS EK voetbal: Kwartfinale Tsjechië - Denemarken

Aflevering

47 - Eerste helft

Premiere

2021

Presentator

Jeroen Grueter

Zender

NPO 1

Omroep

NOS

Genre

Sport

Subgenre

Live verslag

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i

Bekijk ook