Tip
NOS EK voetbal: Zweden - Polen

NPO 2

Live verslag

NPO 2 23 Juni 2021 17:50 - 18:53

Alexander Isak vs. Robert Lewandowski

Zweden is de verrassende leider van poule E met vier punten uit twee wedstrijden. De zuinigste ploeg van het EK, zoals de Scandinaviërs worden omschreven, zal tegen Polen niet veel veranderen aangezien hun tactiek lijkt te werken.

De Zweden kregen voorafgaand aan het EK een klap te verwerken toen superspits Zlatan Ibrahimovic een knieblessure opliep en het eindtoernooi moest missen. Grote schoenen om te vullen, maar Alexander Isak (oud-Willem II) doet het met verve. De spits van Real Sociedad scoorde nog niet op het EK, maar is een continue plaag voor zijn tegenstanders. Kan de aanvaller zich op het scorebord van EURO2020 schieten tegen Polen?

Robert Lewandowski

Polen begon het EK met een verrassende nederlaag tegen Slowakije (1-2) en leek ook tegen Spanje te gaan verliezen. Daar dacht Robert Lewandowski anders over. De aanvaller van Bayern München, afgelopen seizoen goed voor 41 goals voor de Duitse landskampioen, hield met een knappe kopgoal de toernooidroom van Polen levend. Om die droom uit te laten komen is een zege tegen Zweden wel een vereiste.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

NOS EK voetbal: Zweden - Polen

Aflevering

34 - Eerste helft

Presentator

Arno Vermeulen

Zender

NPO 2

Omroep

NOS

Genre

Sport

Subgenre

Live verslag

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i

Bekijk ook