Brabantse Pijl: Klimmen richting de Ardennen

Geplaatst op 8 April, 12:16

Maar liefst 26 hellingen liggen er te wachten op de 204 kilometer tussen Leuven en Overijse. De semiklassieker door Vlaams en Waals Brabant is een eerste verkenning van de Ardennen, die de komende weken het strijdtoneel voor het peloton worden.

Het heeft even geduurd, maar na de Brabantse Pijl is het peloton eindelijk uitgestuiterd. De koers telt nog wel een paar kasseistroken, maar zo zwaar als in bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen zijn die niet meer. Wel doemen de eerste Ardenner heuvels op, een voorteken van wat voor het peloton op het menu staat met koersen als de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik in het vooruitzicht.

26 hellingen

Want klimmen zullen de deelnemers. Maar liefst 26 hellingen liggen er op het 204 kilometer lange traject tussen Leuven en Overijse. Heel moeilijk zijn die over het algemeen overigens niet. Julian Alaphilippe won de wedstrijd vorig jaar, maar de vraag is of hij ook ditmaal weer meerijdt. Cracks als Michael Matthews en Philippe Gilbert gaan waarschijnlijk wel van start.