Toon meer

Over NPO Start

De NPO is de Nederlandse Publieke Omroep, de verzameling van omroepen en organisaties die zorgen voor de inhoud van de publieke Nederlandse televisiezenders, radiokanalen, omroepwebsites en online diensten.

Een van deze diensten was Uitzending Gemist (later NPO Gemist), de terugkijkdienst voor programma's van de publieke omroep die in 2003 werd gelanceerd.

NPO Gemist werd NPO Start

In 2017 werd NPO Gemist omgevormd tot NPO Start, een meer volwassen streamingdienst van de publieke omroep. De betaalvariant van deze dienst heet NPO Plus.

Iedereen kan gebruik maken van de gratis variant van de streamingdienst, NPO Start. Dit kan ook anoniem, dus zonder je te registreren.

Met NPO Start kun je recent uitgezonden programma's meestal minstens een week na uitzending terugkijken. Deze programma's verschijnen doorgaans enkele minuten na de uitzending in het on demand overzicht van NPO Start.

Ook kun je rechtstreeks kijken en luisteren naar de tv- en radiozenders van de NPO. Dat zijn de landelijke zenders NPO1, NPO 2 en NPO 3, plus de themazenders NPO 1 extra, NPO 2 extra, NPO Zappelin extra en NPO Nieuws en NPO Politiek.

Kosten

NPO Start is helemaal gratis.

Een programma waar je tijdens de uitzending invalt, kun je terugspoelen naar het begin. Zo hoef je niet te missen. Er is ook een tv-gids die loopt van zeven dagen terug tot zeven dagen vooruit.