Tip
2Doc: Alleen met jenever

NPO 2

Documentaire

NPO 2 25 oktober 2021 20:30 - 21:30

Alcoholverslaving onder de loep

Kelly’s vader stierf vier jaar geleden, omringd door lege flessen en bergen afval, zo blijkt uit de 2Doc: Alleen met jenever. Kelly wil samen met haar zussen uitzoeken hoe de levenslustige en succesvolle man kon veranderen in een eenzame alcoholist.

Vier jaar geleden werd Kelly’s vader dood gevonden in zijn troosteloze flatje, dat bezaaid lag met lege jeneverflessen, post en afval. Kelly wil nog steeds weten hoe het zover kwam met haar vader: ging hij drinken omdat hij eenzaam was of was het andersom? De ooit zo succesvolle, levenslustige man ging ten onder aan zijn verslaving.

Alcoholverslaving

Kelly bouwt voor 2Doc: Alleen met jenever het flatje na waarin haar vader stierf en probeert in deze omgeving samen met haar zussen te achterhalen wat leidde tot zijn eenzame einde. Waarom zocht hij geen hulp bij hen en waarom konden zijn vrienden hem niet helpen? Ze praten met mensen die hun vader goed hebben gekend. In Nederland hebben driehonderdduizend kinderen te maken met een ouder die in de problemen is gekomen door alcohol.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

2Doc: Alleen met jenever

Premiere

2021

Regisseur

Hetty Nietsch, Kelly Klingenberg

Zender

NPO 2

Omroep

BNNVARA

Genre

Informatief

Subgenre

Documentaire

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook