Tip
College tour

NPO 2

Interviewprogramma

NPO 2 21 september 2021 20:35 - 21:30

Twan Huys in gesprek met Jan Terlouw

Jan Terlouw maakt zich zorgen: waar blijft een nieuw kabinet? Studenten en Twan Huys vragen de oud-politicus in College Tour naar zijn visie op de toekomst van de democratie. En hoe kijkt hij naar grote problemen zoals de klimaatcrisis?

‘Waar blijft in vredesnaam een nieuw kabinet?’ Voor Jan Terlouw is de maat al een tijdje vol. De D66-coryfee uitte online zijn ongeduld over de formatie en zal er vast vragen over krijgen in College tour. Is de huidige situatie zorgelijk voor de toekomst van de democratie? Zijn onze politieke leiders wel volwassen genoeg?

Oorlogswinter

Twan Huys ontvangt Terlouw in museum Prinsenhof in Delft, voor een zaal vol studenten. Die vragen hem ook naar zijn visie op grote problemen waar jongeren mee worden geconfronteerd: klimaatverandering, de wooncrisis. De nu 89-jarige Terlouw heeft zich zijn leven lang ingeleefd in jongere generaties. Hij schreef klassieke kinderboeken zoals Oorlogswinter en Koning van Katoren. Later werd hij lijsttrekker en vicepremier onder Dries van Agt.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

College tour

Aflevering

10 - Jan Terlouw

Seizoen

14

Premiere

2021

Presentator

Twan Huys

Zender

NPO 2

Omroep

KRO-NCRV

Genre

Informatief

Subgenre

Interviewprogramma

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook