Tip
De wereld van morgen

NPO 1

Special

NPO 1 19 Oktober 2020 21:35 - 22:35

Splinter, Nick en Hans bekijken innovaties

Splinter Chabot, Nick Schilder en Hans Dorrestijn laten zien aan welke baanbrekende innovaties mensen momenteel werken én hoe die het leven kunnen veranderen. En wie is de winnaar van de Nederlandse Innovatieprijs?

Organen gekweekt uit menselijke stamcellen, duurzame ontwikkelingen in de woon-, werk- en leefomgeving en een bijzonder paviljoen: dit en meer komt voorbij in De wereld van morgen. Hierin laten Splinter Chabot, Nick Schilder en Hans Dorrestijn zien aan welke baanbrekende innovaties mensen momenteel werken én hoe die het leven kunnen veranderen.

Nick, Hans en Splinter

Nick en Hans nemen onder meer een kijkje in Almere. Hier vindt - hopelijk - in 2022 de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo plaats, met het thema Growing Green Cities. Splinter vliegt per helikopter naar de Noordzee, waar hij een rondleiding krijgt op ‘s werelds eerste, revolutionaire offshore-waterstoffabriek. Hier vindt de opwekking van schone energie plaats. En wie wint de Nederlandse Innovatieprijs?

Laboratorium in open lucht

Deze prijs is voor een bedrijf dat Nederland dit jaar met zijn innovaties mooier, beter of productiever heeft gemaakt. Verder is Hans op de campus van de TU Delft, waar The Green Village is te vinden. Op deze plek onderzoeken en testen wetenschappers en ondernemers duurzame innovaties op het gebied van wonen, werken en leven. Het is een laboratorium in de open lucht waar mensen echt wonen en werken. En hoe het kweken van organen uit menselijke stamcellen eraan toegaat, ziet Nick in het LUMC in Leiden. Deze innovatie kan veel betekenen voor het donortekort en voor de toekomst van proefdieren.

Kijk via ondemand

Meer tips

Over dit programma

Titel

De wereld van morgen

Premiere

2020

Presentator

Splinter Chabot, Hans Dorrestijn, Nick Schilder

Regisseur

Steve Oen

Zender

NPO 1

Omroep

AVROTROS

Genre

Informatief

Subgenre

Special

Land

NL

Ondertiteling

Ja