TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
De kalkoen duikt tegenwoordig in allerlei vormen op in de supermarkt. Kalkoenham, kalkoenbacon, kalkoenshoarma, maar ook kalkoenpastrami of zelfs kalkoentournedos. Het zijn allemaal producten die normaal gesproken van een varken, rund of schaap zijn. De keuringsdienst van waarde onderzoekt in deze slotaflevering van dit seizoen hoe een kalkoen zo veelzijdig kan zijn en waarom de vogel zich zo vaak voordoet als een ander dier.
Het eten van kalkoen in Nederland is de afgelopen decennia overgewaaid uit Amerika, waar het traditiegetrouw op het menu staat met Thanksgiving. Waar de kalkoen eerst nog als alternatief voor kip werd gezien, domineert het dier nu dus steeds meer de supermarkten en zijn er inmiddels ook in Nederland tal van kalkoenfokkerijen.
De Hanslers: Monique huilt tranen met tuiten, 'Doe normaal!'
11:11Wanneer is Woeste Grond weer terug op tv?
10:53Tunnelvisie met Thomas: 'Merel staat wel erg vaak op goede Mol-posities'
10:00Jolijn Henneman blikt terug op haar eerste maanden als Shanti in GTST: 'Begin was erg onwerkelijk'
09:47Bekijk de Kerstreclames van 2025: van HEMA tot Albert Heijn