TVgids.nl
Klik op 'toestaan' om meldingen van TVgids.nl te ontvangen.
Nieuws
In het tweede deel van dit drieluik van de Keuringsdienst van waarde over het fokken van dieren, draait het om de dikbil. Een op het oog enorm gespierde stier, maar de Keuringsdienst wil weten waarom deze runderen zo gespierd zijn. Deze krachtpatsers hoeven immers geen zwaar werk te verrichten. Wat blijkt: de spieren komen niet door inspanning, maar door een genetische fout, waarop rassen op deze erfelijke afwijking zijn doorgefokt.
De dikbil doet dus niks met zijn spieren, maar veel spiermassa zorgt wel voor mager en mals vlees - precies wat de mens graag wil eten. Omdat de runderen vanwege het doorfokken zo groot en gespierd zijn, is een natuurlijke bevalling niet meer mogelijk. Bij iedere geboorte van een dikbil is een keizersnede nodig.
Carrie ten Napel: 'Hierdoor ben ik een invoelende interviewer geworden'
13:22Zoveel taarten zijn er al gebakken in twaalf jaar Heel Holland Bakt
12:51RTL Tonight: 'Dit zie je op prinses Alexia's Instagrampagina'
12:25Carola Smit en Jan Keizer van BZN te gast in Tijd voor MAX
10:15Ruben Nicolai kondigt nieuw seizoen van Ik Weet er Alles Van aan