Natuurlijke of chemische sojasaus

Geplaatst op 2 Oktober, 12:20

In deze aflevering duikt de keuringsdienst in de wereld van sojasaus. Wat betekent 'natuurlijk gebrouwen'? Presentator Teun van de Keuken reist naar Japan om daarachter te komen terwijl Ersin Kiris een chemische sojasaus maakt.
Het team van Keuringsdienst van waarde duikt deze aflevering in de wonderlijke wereld van sojasauzen. Op sommige van de flesjes die je in de supermarkt koopt, staat ‘natuurlijk gebrouwen’. Maar wat betekent dat eigenlijk? En heb je dan ook niet-natuurlijk gebrouwen sojasaus? De presentatoren zoeken het uit en komen onder andere in Japan terecht. Daar gaat presentator Teun van de Keuken op bezoek bij een traditionele sojasausmaker die uitlegt hoe de saus doormiddel van de fermentatie van sojabonen ontstaat. In Nederland probeert presentator Ersin Kiris zelf een chemische variant van de Japanse saus te maken. Lukt hem dat? En welke sojasauzen uit de winkel bevatten eigenlijk deze stof? Een heuse sojasaus-expert proeft verschillende sojasauzen.

Tags