Tip
30 en nooit meer werken

NPO 3

Documentaire

NPO 3 28 september 2021 21:20 - 22:15

Op je dertigste al met pensioen

Op je dertigste al met pensioen kunnen. Dat klinkt als een utopie, maar er zijn echt mensen die het voor elkaar boksen. In deze documentaire wordt de FIRE-beweging gevolgd.

In de documentaire 30 en nooit meer werken wordt de levensfilosofie van de FIRE-beweging onderzocht. Is het echt mogelijk om al zo vroeg financieel onafhankelijk te zijn? Of is het wishful thinking?

Ins en outs

In Amerika is de beweging aan een enorme opmars bezig en ook de oversteek naar Nederland is al gemaakt. Jongeren zijn ervan in de ban. Maar is het wel echt haalbaar voor iedereen of zijn er maar een paar mensen die het geluk hebben om te kunnen rentenieren voor hun veertigste?Ervaringsdeskundigen, jonge pensionado's en experts vertellen alle ins en outs.

Doel

FIRE, dat staat voor Financial Independence, Retire Early, heeft als voornaamste doel om mensen zo vroeg mogelijk financieel onafhankelijk te laten worden. Dat kan op veel verschillende manieren. Van een minimalistisch leven in vrijheid tot hard werken tot je erbij neervalt om zo jaren eerder te genieten van een (dik) pensioen.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

30 en nooit meer werken

Premiere

2021

Regisseur

Vera Verzijl

Zender

NPO 3

Omroep

PowNed

Genre

Informatief

Subgenre

Documentaire

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook