Tip
Terug in het wild 2

NPO 2

Natuurdocumentaire

NPO 2 25 Juni 2021 19:30 - 20:35

Natuur: Bedreigde diersoorten keren terug in Europa

In de loop der tijd zijn er heel wat wilde dieren verdwenen door toedoen van de mens. Maar het blijkt dat als wij echt ons best doen er ook weer allerlei dieren terugkeren.

In Terug in het Wild zien we dat het mogelijk is de bedreiging van dieren te beperken. Vooral door hun leefgebieden uit te breiden en veilig te stellen. Vorig jaar zagen we al hoe na 150 jaar de bever eindelijk weer rondzwemt in Nederland.

Terug in het Wild 2

Voor deze tweede editie van de natuurdocumentaire slaan negen Europese omroepen de handen in elkaar om te laten zien hoe het nu gaat. In onder andere Noorwegen, Schotland, Nederland en Spanje zien we welke pogingen ondernomen worden om bedreigde soorten te redden.

Gierzwaluw in Nederland

Ditmaal staat de gierzwaluw centraal, die succesvol ontsnapt aan een rampzalige afname in populatie. In de steden zijn er veilige nestplekken gemaakt voor deze bijzondere trekvogel, die eindelijk weer algemeen voorkomt in het land.

Het zijn meestervliegers die langer in de lucht blijven dan enig ander dier. Ze verdragen de steden hier niet alleen, ze floreren er ook nog eens heel goed.

Reuzenhaai

Niet alleen Nederland neemt maatregelen om leefgebieden aangenamer te maken. Zo reist het programma ook langs de Schotse kust, waar er pogingen worden gedaan om de machtige reuzenhaai te zenderen en te volgen om meer te weten te komen over hun verplaatsingen.

Korenwolf en dikkopschildpad

In Duitsland zoeken natuurbeschermers manieren om de habitat van de inheemse korenwolf, een schuchter knaagdier, te herstellen.

En in Barcelona slaan de autoriteiten de handen ineen om de dikkopschildpad te helpen en het hoofd te bieden aan oprukkende bebouwing en menselijke activiteit.

Menno Bentveld

Presentator Menno Bentveld: "Het is geweldig om te zien dat dieren die het door ons toedoen erg zwaar kregen, er nu ook door ons weer bovenop worden geholpen. Soms bijna uitgestorven en nu weer terug in het wild: een hoopvolle gedachte!"

Tags

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Terug in het wild 2

Premiere

2020

Presentator

Menno Bentveld

Zender

NPO 2

Omroep

BNNVARA

Genre

Natuur

Subgenre

Natuurdocumentaire

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Resolutie

1080i

Bekijk ook