Tip
The repair shop

Discovery

Reportageserie

Discovery 19 augustus 2021 20:30 - 21:30

Horloge met een verhaal in The repair shop

Het derde seizoen van The repair shop trapt af met een wel heel bijzonder horloge dat in het bezit is van een Nederlander. Horlogemaker Steve Fletcher wordt gevraagd het exemplaar te restaureren. Dat doet hij heel erg graag.
In een nieuw seizoen van The repair shop worden weer de beste restaurateurs van stal gehaald. Zij buigen zich over de meest uiteenlopende attributen die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. De eerste aflevering heeft een Nederlands tintje: een Nederlandse fan van het programma is met een zakhorloge naar Engeland gekomen om het te laten restaureren. Het is een zeer bijzonder exemplaar: zijn oma bezat het horloge toen ze tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Jappenkamp in Indonesië zat. Ze had het ingenaaid in haar jurk, zodat het niet gevonden werd. Steve Fletcher, een bekend restaurateur, is erg onder de indruk van het sieraad en kan niet wachten om het op te knappen. Als hij de klus heeft geklaard reist hij naar Nederland om het te overhandigen.

Reiskoffer van Louis Vuitton

Suzie, de zus van Steve, is leerbewerker en ook zij steekt haar handen uit de mouwen in deze eerste aflevering. Aan haar de taak een oude leren reiskoffer van het Franse merk Louis Vuitton op te knappen. Vuitton - geboren in 1821 - startte in 1854 het merk, dat nog altijd razend populair en duur is. Het exemplaar dat Suzie onder ogen krijgt is een klassieker: de reiskoffer is meer dan een eeuw oud. Tot slot buigt metaalbewerker Dominic Chinea zich over een boterkarnton, een apparaat waarmee room omgezet kan worden in boter. Krijgt het The repair shop-jonkie de machine weer aan het draaien?

Over dit programma

Titel

The repair shop

Aflevering

1 van 15

Seizoen

3

Premiere

2018

Zender

Discovery

Genre

Amusement

Subgenre

Reportageserie

Land

GB

Resolutie

1080i

Bekijk ook