Tip
Vroege vogels

NPO 2

Natuurprogramma

NPO 2 22 oktober 2021 20:00 - 20:45

Willemijn Veenhoven gaat op vissenjacht

Willemijn Veenhoven en Menno Bentveld zijn in Vroege vogels bij het Noordzeekanaal, waar onderwaterleven uit andere werelddelen te vinden is. Veenhoven is benieuwd welke vissen er zoal rondzwemmen. Bentveld zoekt intussen de natuur op.

Bij het Noordzeekanaal is er een divers dierenleven te spotten voor Vroege vogels-presentatoren Willemijn Veenhoven en Menno Bentveld. Op de 145 jaar oude vaarroute tussen IJmuiden en Amsterdam vinden ze kustnaaldkreeftjes, krabben, lepelaars en een gigantische meeuwenkolonie. Geen ongewone dieren voor Nederland, in tegenstelling tot het onderwaterleven dat schepen uit andere werelddelen hebben meegenomen.

Vroege vogels

Veenhoven ontdekt welke 'exotische' vissen zoal rondzwemmen in het kanaal. Bentveld zoekt intussen een brak veenmosrietland op, een uniek stukje natuur waar de roerdomp graag vertoeft. Het programma doet tot slot zijn naam eer aan en staat in de vroege ochtend op. Vlak naast het kanaal zien de presentatoren vogels die normaal op de Wadden te vinden zijn.

Kijk direct

Over dit programma

Titel

Vroege vogels

Aflevering

20 - Noordzeekanaal

Seizoen

18

Premiere

2021

Presentator

Menno Bentveld, Willemijn Veenhoven

Zender

NPO 2

Omroep

BNNVARA

Genre

Natuur

Subgenre

Natuurprogramma

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Bekijk ook