Het achtste seizoen van Heel Holland Bakt en de coronamaatregelen

Geplaatst op 29 November, 12:51

Regels

Het achtste seizoen van Heel Holland Bakt start op 27 december bij Omroep MAX. Het programma werd middenin de coronacrisis opgenomen, waardoor de makers her en der wat aanpassingen moesten doen. Zo ging dat in zijn werk.

Het achtste seizoen van Heel Holland Bakt volgt op een kinderversie die in september werd uitgezonden. Tijdens die opnames moesten er al flink wat aanpassingen gedaan worden, waardoor de makers nu niet voor heel grote problemen kwamen te staan.

Eigen bordjes 

“In Heel Holland Bakt kids is te zien hoe de jury gebruik maakt gezichtsbatjes en wanneer zij bijvoorbeeld baksels proeven dit met een scherm ertussen op eigen bordjes gebeurd”, zegt Michelle Seubring namens Omroep MAX. In eerdere seizoen aten de juryleden nog van hetzelfde bord, maar dat is nu dus verleden tijd.

Grotere tent

Naast de gezichtsbatjes is er ook een grotere tent neergezet om de bakkers verder uit elkaar te zetten. “Daardoor is er meer ruimte om de keukenblokken verder uit elkaar te zetten. Op deze manier kunnen deelnemers de voorgeschreven afstand houden van elkaar.” Of de maatregelen ten koste gaan van de spontaniteit waar Heel Holland Bakt om bekend staat, laat Omroep MAX in het midden. “Dat laten wij over aan de kijker.”

Leuke beelden

Omroepbaas Jan Slagter zag het eerder al niet zo somber in wat de coronaregels bij Heel Holland bakt betreft. "We willen ons echt aan de regels houden. We hebben ook bij het RIVM geïnformeerd of het veilig is van de baksels te proeven. Dat is gelukkig het geval. Misschien levert dit ook wel weer heel leuke beelden op."

Anouk Glaudemans 

Heel Holland bakt was in februari voor het laatst op televisie te zien. Toen zagen 3,8 miljoen kijkers hoe Anouk Glaudemans tot winnares van het zevende seizoen werd uitgeroepen. Wil je weten wie ook alweer alle winnaars van Heel Holland Bakt zijn en wat ze nu doen? Je vindt het op onze speciale Heel Holland bakt-pagina

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Heel Holland Bakt (@heelhollandbakt)