Dit weten we allemaal over Big Brother 2021

Geplaatst op 22 November, 19:11

Big Brother is watching you

Na een jarenlange Big Brother-stilte kunnen fans van het realityprogramma binnenkort weer hun hart ophalen. RTL komt in samenwerking met VIER en Videoland namelijk met een nieuw seizoen. Dit weten we over Big Brother 2021.

Alles over Big Brother vind je hier!

In Nederland zijn er tot 2006 acht verschillende seizoenen uitgezonden van het programma. In Vlaanderen zijn er tot 2007 negen seizoenen uitgezonden van het programma. Big Brother 2021is het zevende Nederlandse seizoen dat op de buis verschijnt. Bart Spring in 't Veld won in 1999 de eerste reeks

Geraldine Kemper

De presentatie van Big Brother 2021 is in handen van Geraldine Kemper en de Vlaming Peter van der Veire. Geraldine (30) maakte in april 2019 de overstap van BNNVARA naar het commerciële RTL. Daar begon ze als verslaggever bij The Voice of Holland, was ze op Videoland de presentatrice van Expeditie Robinson: NL vs. BE en in het najaar had ze haar eigen programma met Geraldine en de vrouwen.

Peter van der Veire

Collega Peter heeft bij de collega’s in België al een gigantische (muziek)reis achter de rug. Zo is de Belg (48) betrokken bij alles wat te maken heeft met het Eurovisie Songfestival, was hij het gezicht van het muziekprogramma Steracteur Sterartiest en was hij de presentator van The Battle, waaraan ook Katja Schuurman en Najib Amhali meededen.

Amsterdam

Het Big Brother-huis staat voor de nieuwe editie opgesteld in Amsterdam-Zuidoost. Het complex wordt daar momenteel gebouwd op een parkeerterrein tussen de Johan Cruijff Arena en het kantoor van EndemolShine. Bij de bouw van het huis wordt er ingezet op het coronaproof maken van het onderkomen, waar de deelnemers vooraf getest worden op corona en zodoende daarna binnenshuis geen anderhalve meter afstand hoeven te houden.

Veertien deelnemers

Aan Big Brother 2021 doen veertien kandidaten mee. Daarvan komen er zeven uit Nederland en zeven uit België. Zij moeten het honderd dagen zien uit te houden in het huis waar ze geen toegang hebben tot internet, smartphones of alles wat met de buitenwereld te maken heeft.

Waar te zien? 

De afleveringen van Big Brother 2021 worden iedere werkdag om 21.30 uur uitgezonden op RTL5 en het Belgische VIER, alsmede op Videoland. Daar zijn de bewoners ook 24/7 te volgen via de stream. De eerste aflevering van Big Brother 2021 wordt in Nederland overigens uitgezonden op zowel RTL4 als RTL5.

Big Brother 2021 is vanaf maandag 4 januari 2021 te zien bij RTL5 en Videoland.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Big Brother 2021 (@bigbrothernlbe)