Wie is Big Brother-presentator Peter van der Veire?

Geplaatst op 22 November, 20:10

Naast Geraldine Kemper

Op maandag 4 januari start Big Brother 2021 bij RTL, VIER en Videoland. De Nederlandse presentatrice Geraldine Kemper kennen we wel, maar wie is haar medepresentator Peter van der Veire? Een kennismaking met de 48-jarige Belg.

Alles over Big Brother vind je hier!

Peter Maurits Marie Van de Veire werd op 1 december 1971 geboren in het Belgische Eeklo. Na een korte carrière als stofzuigervertegenwoordiger bij Euroqueen en als marketingassistent bij Aries in Sint-Niklaas stapte Van der Veire over naar medialand. Hij begon in 1999 bij de radio op zondagochtend en drie jaar later kreeg hij het middagprogramma bij Studio Brussel. In april 2006 kreeg hij met de Grote Peter van der Veire ochtendshow zijn eigen ochtendprogramma.

Music Industry Awards 

In die tijd presenteerde Van der Veire ook zijn eerste televisieprogramma met De provincieshow. Daarin ging de presentator op zoek naar de muzikaalste provincie van Vlaanderen. Die eer was uiteindelijk weggelegd voor de provincie Antwerpen. Eind januari 2008 presenteerde Van der Veire voor het eerst de Music Industry Awards (MIA’s), die hij in totaal vijf keer (2008, 2009, 2012, 2015 en 2019) aan elkaar mocht praten.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Peter Van de Veire (@petervandeveire)

Sing that song 

Daarna maakte de presentator drie seizoenen van zijn eigen muziekshow Peter Live.  Dat werd in 2011 opgevolgd door het showbizzprogramma Vrienden Van de Veire. Nadat hij in 2013 deelnam aan Beste vrienden op de Azoren, presenteerde hij eind dat jaar het programma Sing that song, een meezingshow met bekende artiesten. In 2014 was hij samen met Eva Daeleman verantwoordelijk voor de presentatie van Eurosong. Later dat jaar deden Peter en Eva ook verslag van het Eurovisie Songfestival. Twee jaar later deed Van der Veire weer Eurosong.

The Battle

In 2017 werkte Van der Veire samen met Danira Boukhriss samen aan het vernieuwde Steracteur Sterartiest. Een jaar later won Van der Veire in eigen land het programma De slimste mens van de wereld, de Belgische variant van De slimste mens. In 2019 maakte Van der Veire zijn eerste uitstapje naar Nederland, waar hij te zien was als presentator van The Battle, waaraan ook Najib Amhali en Katja Schuurman meededen. In coronajaar 2020 werd Van der Veire het gezicht van Het rad, een nieuwe versie van Rad van Fortuin. Vanaf 4 januari 2021 is Van der Veire op VIER, RTL4, RTL5 en Videoland naast Geraldine Kemper het gezicht van Big Brother 2021.

Eurovisie Songfestival

De grote passie van Peter van der Veire is het Eurovisie Songfestival. De 48-jarige presentator wordt in eigen land ‘Mister Songfestival’ genoemd en dat komt doordat hij jarenlang het verslag deed van het liedjesfestijn. Tot 2015 becommentarieerde hij het festival voor Eén vanuit Brussel. Een jaar later was hij op locatie in Stockholm. Ook in Kiev (2017), Lissabon (2018) en Tel Aviv (2019) was hij als verslaggever bij het Eurovisie Songfestival.

Dit weten we allemaal over Big Brother 2021!