Zo gaat het nu met deze bekende gezichten uit Big Brother

Geplaatst op 24 November, 11:52

Bart en Ruud genieten van anonimitiet

Meer dan twintig jaar geleden was de eerste editie van Big Brother op televisie. Bart Spring in ’t Veld won uiteindelijk in de finale van Ruud Benard. Hoe is het met hen en andere bekende gezichten van het realityprogramma?

Alles over Big Brother vind je hier!

Big Brother was in 1999 een geheel nieuw experiment. De makers waren achteraf zo eerlijk om toe te geven dat ze nooit hadden verwacht dat het zo'n groot succes zou worden. Dat gold ook voor de deelnemers, die van de ene op de andere dag een BN'er werden. Het programma bood daar wel nazorg voor aan, maar zoals met veel dingen zijn er maar weinig benen die de weelde kunnen dragen. Hoe gaat het met een aantal van de gezichten die onlosmakelijk aan Big Brother, dat vanaf 4 januari weer bij RTL te zien is en plaatsvindt in Amsterdam tussen de Johan Cruijff Arena en het kantoor van EndeMol Shine, verbonden zijn?

Winnaar Bart

Bart Spring in ’t Veld won in 1999 Big Brother en kreeg daar 250.000 gulden (113.000 euro) prijzengeld voor. Van dat geld kocht hij een huis, maar nadat zijn huisgenoot met de noorderzon vertrok, moest hij het optrekje met verlies verkopen. Ten tijde van Big Brother was Bart student journalistiek in Tilburg en zijn winst bracht hem geen windeieren. Bij de regionale omroep RTV Utrecht werden hem de kneepjes van het vak geleerd. Daarna was hij onder andere werkzaam bij 3FM. Ook maakte hij op televisie nog zijn opwachting in Big Diet en Hotel Big Brother. Wat Bart tegenwoordig doet, is niet bekend. In gesprek met Privé gaf hij eerder aan het niet erg te vinden niet meer beroemd te zijn.

Effe knuffelen Ruud

De tegenstander van Bart in de finale van Big Brother was Ruud ‘effe knuffelen’ Benard. De voormalig sportmasseur, onder andere bij de vrouwenwielerploeg van Nederland, raakte na de verloren finale in een achtbaan. Hij verdiende bakken met geld met allerlei optredens, maar nadat hij “met de verkeerde mensen in zee ging” raakte hij zijn fortuin net zo gemakkelijk weer kwijt. Nadat hij “jarenlang als een kluizenaar leefde” heeft hij zijn leven inmiddels weer op orde. Hij werkt als orderpicker bij Maclean, is nog altijd woonachtig in Breda en geniet van het leven in de redelijke anonimiteit. Over de terugkeer van Big Brother in 2021 was Ruud behoorlijk uitgesproken. "Het concept is behoorlijk uitgemolken.”

Primeur Kelly 

Kelly van der Veer is misschien wel de bekendste van het stel. Zij deed in 2001 meet aan Big Brother: The Battle. Zij was de eerste transgender die meedeed aan het programma. Kelly belandde in bed met Andries en de beelden die achteraf werden uitgezonden waarin Kelly vertelde dat ze geboren was als jongen, zorgden voor een stuk televisiegeschiedenis. Kelly won het derde seizoen van Big Brother uiteindelijk niet, maar ze kreeg er wel behoorlijk wat werk door. Zo was ze vaak te zien bij Jensen, deed ze onder andere mee aan de Nationale IQ-test, Sterren SpringenSpuiten en Slikken en was ze te zien in Patty’s Fort. Na haar televisieoptredens stapte Kelly de wereld van de webcamgirls in om dat even later op te volgen als prostituee op de Amsterdamse Wallen. Daar stopte ze uiteindelijk mee, maar ze is weer gesignaleerd in een Haags privéhuis. Ze blijft dus nog wel even in de spotlights.

Romance Sabine

Bij de naam van Sabine Wendel zal bij menigeen niet direct een belletje gaan rinkelen, maar daar brengen wij maar even verandering in. Zij was samen met Bart, de winnaar van seizoen 1, goed voor hét liefdesmoment in het realityprogramma. Voor het oog van alle kijkers deelden Sabine en Bart namelijk het bed en daar wordt ze nog altijd aan herinnerd. Spijt van haar deelname heeft ze alleen niet. “Een heftige tijd, maar ik zou het niet willen missen”, zei ze in gesprek met het AD. Sabine haalt er daarnaast nog wat profijt uit, want ze is bezig met het schrijven van een Big Brother-boek. Niet om het programma af te branden, want nu de comeback voor de deur staat, is ze daar opgewonden over. Bij het vernieuwde Big Brother zou ze zelf mogelijk kandidaten willen helpen nadat ze ineens wereldberoemd in Nederland zijn geworden. Zet hem op, Sabine.