Tip
A Most Wanted Man

NET 5
Rating 8.4

Thriller

NET 5 Eergisteren 22:50 - 01:15

Afscheid van Philip Seymour Hoffman

Oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman schittert in een van zijn laatste films: A Most Wanted Man van de Nederlandse regisseur en fotograaf Anton Corbijn.

Als de gewonde Tsjetsjeens-Russische Issa Karpov (Grigoriy Dobrygin) vluchteling in Hamburg opduikt, gaan bij de Duitse en Amerikaanse inlichtingendiensten alle alarmbellen af. De man heeft bakken met geld bij zich en zoekt in de Duitse havenstad contact met radicaal-islamitische organisaties.

A Most Wanted Man

De bevoegde instanties houden Karpov nauwlettend in de gaten. Het liefst willen ze hem zo snel mogelijk oppakken.

Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), hoofd van een geheime afdeling van de Duitse veiligheidsdienst, heeft in A Most Wanted Man andere plannen. 

Hij wil Karpov een tijdje zijn gang laten gaan. Bachmann hoopt dat 'kleine vis' Karpov hen naar een grote speler in de financiering van terrorisme zal leiden. 

Ondertussen probeert advocaat Annabel (Rachel McAdams) Issa te helpen. Met gevaar voor eigen leven.

Philip Seymour Hofmann

A Most Wanted Man is de laatste film waarin Oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman een hoofdrol speelt. Hoffman overleed in februari 2014 aan een overdosis.

Anton Corbijn droeg zijn film op aan de acteur. Volgens de Nederlandse regisseur en fotograaf was de dood van Hoffman 'een groot verlies voor de wereld en liefhebbers van geweldige kunst'.

A Most Wanted Man is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Le Carré. Voordat hij zijn brood verdiende met het schrijven van thrillers werkte Le Carré bij de Britse geheime dienst. 

Kijk direct

Google Play

Google Play

onbekend

Kijk direct

Over deze film

Titel

A Most Wanted Man

Premiere

2014

Regisseur

Anton Corbijn

Acteurs & Actrices

Philip Seymour Hoffman, Grigoriy Dobrygin, Rachel McAdams, Willem Dafoe, Nina Hoss

Scenario

Andrew Bovell, John Le Carre

Componist

Christopher Atkinson, Manfred Banach, Gareth John, Thomas Kalbér, Frank Kruse

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

GB/VS/D