Entrapment

3/5

Catherine Zeta-Jones en de laserstralen

Eén

Eén 

16 Maart 2019

 21:15 - 23:05

Catherine Zeta-Jones en Sean Connery zijn partners in de misdaad in Entrapment. Beiden zijn in vorm in deze film vol fraaie hightechinbraken.

Entrapment is een hightech heist movie met Sean Connery (1930) en Catherine Zeta-Jones (1969) als partners in de misdaad. Het leeftijdsverschil van 39 jaar inspireerde The Los Angeles Times tot de alternatieve titel: 'Opa kust het meisje'.

Entrapment

In Entrapment moet verzekeringsagent Virginia Baker (Zeta-Jones) de diefstal van een peperdure Rembrandt  zien op te lossen. Ze weet bijna zeker dat de excentrieke Schotse miljonair Robert MacDougal (Connery) erachter zit, maar zie dat maar eens te bewijzen. 

Daar heeft Virginia zo haar maniertjes voor: ze gooit haar vrouwelijke charmes in de strijd. Zo weet ze MacDougal over te halen samen een peperduur Chinees masker te stelen. Op die manier kan ze hem op heterdaad betrappen.

Het uitvoeren van dat plan heeft nog heel wat voeten in aarde. Al is het maar omdat de vonken tussen Virginia en Mac al snel over en weer vliegen.

Stunt- en vliegwerk

Het stelen van dat Chinese masker in Entrapment gaat gepaard met het nodige stunt- en vliegwerk. De scène waarin Catherine Zeta-Jones zich een weg door een laserdoolhof wurmt is een klassiekertje. Ook de halsbrekende toeren op de 452 meter hoge (!) Petronas Towers in Kuala Lumpur, Maleisië mogen er zijn.

Opslaan

Over deze film

Titel

Entrapment

Premiere

1999

Regisseur

Jon Amiel

Acteurs & Actrices

Sean Connery, Catherine Zeta-Jones, Ving Rhames, Will Patton, Maury Chaykin

Scenario

Ronald Bass, Michael Hertzberg, William Broyles Jr.

Componist

Christopher Ackland, Paul Cridlin, Ben Georgiades, Pat Gilbert, John Hayward

Zender

Eén

Genre

Film

Land

VS/GB/D

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu