Tip
Death Race 2

SBS 9

Actie

SBS 9 10 Juni 2021 22:25 - 00:30

Scheuren met Luke Goss

Gevangenen doen mee aan levensgevaarlijke races waarmee ze hun vrijheid kunnen winnen.

In de toekomst hebben commerciële bedrijven de gevangenissen in Amerika overgenomen. Dat betekent dat ze met de gevangenen kunnen doen wat ze willen.

Death Race 2

De Weyland Corporation maakt daar dankbaar gebruik van. Het bedrijf zet 'zijn' gevangenen in op een manier die zo veel mogelijk geld oplevert.

In Death Race 2 betekent dat dat Weyland-gevangenen mee moeten doen aan Death match. Dat is een tv-programma waarin ze elkaar op leven en dood moeten bevechten.

Totdat September Jones (Lauren Cohan) een beter idee heeft: een Death Race. Het idee is hetzelfde als bij Death match, maar nu racen de gevangenen op leven en dood tegen elkaar in supersnelle bolides.

Luke Goss

Carl Lucas (Luke Goss) - Luke voor vrienden – verdiende vroeger de kost als ontsnappingschauffeur voor criminelen. Hij is volgens September een prima deelnemer voor de Death race-wedstrijden.

Hoewel deze film Death Race 2 heet, is het geen vervolg op Death Race uit 2008. Het verhaal speelt zich voor die film af.

Logisch ook: in een race aan het begin van Death Race kwam Lucas om het leven. Deze film laat zien hoe het hem voor die fatale race verging.

Over deze film

Titel

Death Race 2

Premiere

2010

Regisseur

Roel Reiné

Acteurs & Actrices

Luke Goss, Lauren Cohan, Sean Bean, Ving Rhames, Tanit Phoenix

Scenario

Paul W.S. Anderson, Tony Giglio

Componist

Javier Bennassar, Ryan Collins, Lara Dale, Brian Dunlop, Ellen Heuer

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

ZA/D

Resolutie

1080i

Bekijk ook