Samuel L. Jackson gaat naar de haaien

Geplaatst op 20 September, 20:20

Wie zijn filmklassiekers een beetje kent, weet dat wetenschappelijk onderzoek met (genetisch gemanipuleerde) dieren zelden een goed idee is. Daar laat Samuel L. Jackson zich in Deep Blue Sea niet door tegenhouden.

In de haaienthriller Deep Blue Sea speelt Samuel L. Jackson een rijke zakenman die miljoenen investeert in een groep wetenschappers. Waarom? Omdat die wetenschappers bezig zijn een medicijn tegen de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen.

Deep Blue Sea

Dat medicijn testen de wetenschappers uit op haaien. De eerste resultaten zijn hoopgevend: het IQ van de vissen gaat met sprongen vooruit.

Is dat eigenlijk wel handig, hyperintelligente haaien? Nee dus.

Niet als je Deep Blue Sea mag geloven tenminste. De haaien gebruiken die intelligentie namelijk om te ontsnappen uit hun aquarium.

Ze zetten vervolgens hun tanden in alles wat maar voorbij komt zwemmen en drijven. Omdat het hele laboratorium onder water staat, zijn ook de onderzoekers niet meer veilig.

Wie heeft de langste?

Regisseur Renny Harlin wilde met Deep Blue Sea blijkbaar graag concurreren met de ultieme haaienfilm: Jaws. 

Toen hij hoorde dat de haai die Steven Spielberg in die film gebruikt had 25 voet (7 meter 62) lang was, moest Harlin daar overheen. De haai in Deep Blue Sea is dan ook 26 voet (7 meter 92) lang.