Tip
Eagle Eye

Spike

Thriller

Spike 5 Maart 2021 20:30 - 22:43

Shia LaBeouf hoort stemmen

Jerry en Rachel leiden in Eagle Eye een vrij normaal leven. Ze kennen elkaar niet, tot de mysterieuze stem van een onbekende vrouw hun leven verandert in een niet te stoppen achtbaan.

Jerry Shaw (Shia LaBeouf) en Rachel Holloman (Michelle Monaghan) raken ongewild betrokken bij een wild avontuur. 

Eagle Eye

Als Jerry's tweelingbroer omkomt bij een ongeluk, krijgt hij wapens thuisbezorgd. Ook staat er opeens een vermogen op zijn bankrekening en vertelt een mysterieuze stem hem aan de telefoon dat de politie naar hem onderweg is.

Voor hij het weet rijdt hij met Rachel, een vrouw die hij nooit eerder heeft ontmoet, door de hele stad, belandt hij in een vliegtuig en gaat hij naar het Pentagon met de FBI op zijn hielen. 

Rachel doet mee omdat ‘de stem’ haar bedreigt met het doden van haar zoon; als ze niet meewerkt is hij er geweest. Het is dezelfde stem die Jerry aan de lijn kreeg.

Ze volgen de instructies die de stem hen opdraagt. Maar wie zit daarachter en wat heeft de stem nog meer voor Rachel en Jerry in petto? Je ziet het in Eagle Eye.

Shia LaBeouf

Shia LaBeouf speelt Jerry Shaw in Eagle Eye. Hoewel hij pas halverwege de dertig is, heeft hij  al zo'n zestig rollen op zijn naam staan, waaronder nu al al een indrukwekkend rijtje films als Indiana Jones, Disturbia, Wall Street en maar liefst drie Transformers-films.

Daarnaast durft hij ook in kleinere films een andere kant van hem te tonen, zoals in de indiefilm American Honey en de twee Nymphomaniac-films van arthouseregisseur Lars von Trier.  

Over deze film

Titel

Eagle Eye

Premiere

2008

Regisseur

D.J. Caruso

Acteurs & Actrices

Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton, Anthony Mackie

Scenario

John Glenn, Travis Wright, Hillary Seitz, Dan McDermott

Componist

James Ashwill, Christopher Assells, Karen Baker Landers, Bob Beemer, Derek Casari

Zender

Spike

Genre

Film

Subgenre

Thriller

Land

VS/D

Ondertiteling

Ja