Tip
How to Be Single

NET 5

Romantische komedie

NET 5 28 Januari 2021 22:45 - 00:55

Zo werkt vrijgezel zijn in de grote stad

Je bent jong, single en woont in een grote stad. Het aanbod aan potentiële parters of scharrels is enorm. Maar ja, hoe ga je daarmee om?

Vroeger was het leven voor vrijgezellen een stuk simpeler. Je ging gewoon naar de kroeg om iemand op te pikken. Of je trouwde met iemand uit hetzelfde dorp. Simpel.

How to Be Single

Tegenwoordig is het allemaal niet meer zo eenvoudig. Door het internet en datingapps als Tinder heeft de jonge single in de grote stad veel meer mogelijkheden.

En een nog groter aanbod dan vroeger. Maar wat moet je daar in godsnaam allemaal mee?

How to Be Single laat zien hoe een stel jonge New Yorkse singles iedere op hun eigen manier omgaan met hun vrijgezel-zijn.

Alice (Dakota Johnson) woont pas net in New York en is ook nog niet zo lang vrijgezel. Ze moet daar echt nog aan wennen.

Robin (Rebel Wilson) geniet juist met volle teugen van haar status als vrijgezel: ze fladdert van de ene scharrel naar de andere.

Alice' oudere zus Meg (Leslie Mann) heeft nooit de behoefte gevoeld om zich te binden en Lucy (Alison Brie) is juist wanhopig op zoek naar een man.

Geen zelfhulpboek

How to Be Single is gebaseerd op het gelijknamige boek van Liz Tuccillo. Zij werd bekend als schrijver van het zelfhulpboek He's just not that into you, maar How to be single is geen zelfhulpboek.

Het is een roman waarin een 38-jarige vrijgezelle auteur de wereld rondreist om uit te zoeken hoe mensen in verschillende culturen omgaan met single-zijn.

Over deze film

Titel

How to Be Single

Premiere

2016

Regisseur

Christian Ditter

Acteurs & Actrices

Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann, Damon Wayans Jr., Anders Holm

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Romantische komedie

Land

VS

Resolutie

1080i