Tip
Last Vegas

Veronica

Komedie

Veronica 25 November 2020 23:05 - 01:10

Michael Douglas viert zijn vrijgezellenfeest

Wie gaat trouwen krijgt een vrijgezellenfeest. Of je nou twintig of tachtig bent, daar kom je gewoon niet onderuit. In de komedie Last Vegas trekt zestiger Billy met zijn oude vrienden naar Las Vegas voor zijn bachelor party.

Zestigplusser Billy (Michael Douglas) heeft een benijdenswaardig leven. Hij zit goed in goed in de slappe was, hij is zelfs miljonair. En dan heeft hij ook nog eens een prachtige verloofde. Dat Lisa dik dertig jaar jonger dan hij is, maakt het voor Billy alleen maar mooier.

Last Vegas

Billy en Lisa gaan trouwen. Maar eerst moet Billy nog een ouderwets vrijgezellenfeest houden. Daarvoor roept hij in Last Vegas al zijn vrienden van vroeger weer bij elkaar: de eenzame weduwnaar Paddy (Robert De Niro), de niet meer zo fitte Archie (Morgan Freeman) en de licht depressieve Sam (Kevin Kline). 

Het viertal gaat naar gokwalhalla Las Vegas voor een klassieke Amerikaanse bachelor party. Omdat de mannen geen jonge honden meer zijn, is dat allemaal wat minder wild dan in bijvoorbeeld The Hangover. 

Het is niet zo dat Billy en zijn vrienden niet meer willen feesten; hun lichamen werken gewoon niet meer zo mee.

Michael Douglas

Tijdens het vrijgezellenfeestje wordt ook duidelijk waarom Billy zijn maten al zo lang niet meer had gezien: er is nogal wat oud zeer tussen hem en (vooral) Paddy.

Last Vegas is niet alleen een komedie over oude mannen die weer een beetje jong willen zijn; het is ook een reünie van Oscarwinnaars.

Alle vier de hoofdrolspelers hebben een Oscar op hun schoorsteenmantel staan. Robert De Niro en Michael Douglas hebben er zelfs twee.

Over deze film

Titel

Last Vegas

Premiere

2013

Regisseur

Jon Turteltaub

Acteurs & Actrices

Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline, Mary Steenburgen

Scenario

Dan Fogelman

Componist

Jonathan Andrews, Kami Asgar, Bob Beemer, Scott Ferrara, Stefan Fraticelli

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Komedie

Land

VS

Resolutie

1080i