Tip
Legend

NET 5

Avontuur

NET 5 23 November 2020 23:15 - 01:05

Tom Cruise en de eenhoorns

Fantasyfilm waarin Tom Cruise strijdt tegen het kwaad.

Toen de wereld nog voor het grootste deel bestond uit wouden waar de eenhoorn vredig rondhuppelde, draaide het leven voornamelijk om de strijd tussen goed en kwaad, tussen licht en donker.

Legend

Jack (Tom Cruise) is een eenvoudige jongen die verliefd wordt op de mooie prinses Lili (Mia Sara). Zij wordt ontvoerd door de Heer van de Duisternis (Tim Curry), die haar meeneemt naar zijn onderaardse krochten.

Lili heeft namelijk de zuiverheid om een eenhoorn te vangen. En Duisternis heeft de hoorn van het mythische dier nodig, om de zon voorgoed te kunnen laten verdwijnen, zodat hij kan heersen over aarde.

De zorgeloze Jack zal in Legend moeten veranderen in een koene held, wil hij de wereld voor een ijstijd behoeden en zijn liefje Lili terugzien.

Tom Cruise

 

De opnames van Legend verliepen niet bepaald soepel. Het filmen kwam twee keer stil te liggen.

Eerst brandde de studio af, later overleed de vader van hoofdrolspeler Tom Cruise. Hij kreeg tijd om te rouwen en de uitvaart te regelen.

Cruise was overigens niet zo te spreken over versie van Legend die in de Amerikaanse bioscopen te zien was. Hij wiegerde jarenlang over de film te praten.

Toen er een director's cut uitkwam, draaide Cruise bij. Hij raadde fans aan die versie vooral te gaan bekijken.

Over deze film

Titel

Legend

Premiere

1985

Regisseur

Ridley Scott

Acteurs & Actrices

Tom Cruise, Mia Sara, Tim Curry, David Bennent, Alice Playten

Scenario

William Hjortsberg

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Avontuur

Land

VS/GB

Resolutie

1080i