Tip
My Big Fat Greek Wedding

NET 5

Romantische komedie

NET 5 4 juni 2020 22:45 - 00:30

Trouwen, maar dan op z'n Grieks

In My Big Fat Greek Wedding wordt een jonge Griekse vrouw verliefd op een Amerikaan. De verloving en het aanstaande huwelijk zorgen voor een hoop problemen.

Met haar eigen relatie als uitgangspunt schreef Nia Vardalos een toneelstuk over een Griekse vrouw die verliefd word op een niet-Griekse man. Deze man wordt in de filmversie gespeeld door John Corbett, bekend als Aidan uit de successerie Sex and the City. 

My Big Fat Greek Wedding

Toula Portokalos (Nia Vardalos) is al dertig, maar ze is nog steeds vrijgezel. Haar Griekse familie hecht heel erg aan tradities als het huwelijk, dus pa en ma Portokalos vinden het best lastig dat hun dochter nog steeds niet getrouwd is.

Ze zijn dan ook blij als Toula in My Big Fat Greek Wedding eindelijk een vent aan de haak slaat. Zeker als hij de man in kwestie al vrij snel een ring om haar vinger schuift.

Dan ontdekken Toula's ouders dat Ian (John Corbett) een doodgewone Amerikaan is. Dat was ook weer niet de bedoeling: een Portokalos hoort te trouwen met een Griek!

Tom Hanks 

De toneelversie van My Big Fat Greek Wedding was een groot succes in Los Angeles. Er zaten regelmatig filmproducenten en Hollywoodsterren in de zaal. 

Een aantal van die producenten zagen wel wat in een verfilming van het stuk. Die eisten steeds dat Vardalos het verhaal zou aanpassen en dat weigerde ze.

De enigen die haar de vrije hand wilden geven waren Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson (die zelf van Griekse komaf is).

Over deze film

Titel

My Big Fat Greek Wedding

Premiere

2002

Regisseur

Joel Zwick

Acteurs & Actrices

Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Christina Eleusiniotis, Lainie Kazan

Scenario

Nia Vardalos

Componist

Paul Timothy Carden, Brian Dixon, Dean Drabin, Kimberly Harris, Donald Hauger

Zender

NET 5

Genre

Film

Subgenre

Romantische komedie

Land

VS/Cdn

Resolutie

1080i

Bekijk ook