Tip
Oculus

Veronica

Horror

Veronica 23 oktober 2021 20:00 - 22:10

Op zoek naar geesten in Oculus

Een jonge vrouw is ervan overtuigd dat een spiegel verantwoordelijk is voor de dood van haar ouders. In de film Oculus gaat ze daarom op zoek naar antwoorden.

Jaren geleden zijn de ouders van Kaylie en Tim op tragische en gruwelijke wijze om het leven gekomen. Al die tijd heeft Tim in een psychiatrische inrichting gezeten.

Oculus 

Hij had ook nogal wat de verwerken. Als jongetje van een jaar of tien heeft hij gezien hoe zijn vader zijn moeder vermoordde. Om zijn zus en zichzelf te beschermen, schoot hij pa vervolgens dood. Nu hij 21 is, heeft Tim (Brenton Thwaites) zijn therapie afgerond. Zus kaylie (Karen Gillan) komt hem ophalen bij de inrichting.

Ze heeft misschien niet in een inrichting gezeten, maar ook zij is nog altijd bezig met die ene noodlottige dag in het verleden. Karen is ervan overtuigd dat er destijds een bovennatuurlijke kracht in het spel was. En, vertelt ze haar broer in Oculus, ze weet waar die kracht huist. In een antieke spiegel die hun vader ooit ergens op de kop tikte.

Karen heeft de spiegel opgespoord en in haar huis gezet. Nu gaat ze samen met Tim proberen de demonische entiteit te vernietigen.

Mike Flanagan

Al in 2006 maakte regisseur Mike Flanagan een korte film over een bezeten spiegel: Oculus: Chapter 3 - The Man with the Plan. Dat filmpje werd goed ontvangen. Flanagan kreeg het aanbod om zijn verhaal om te zetten in een speelfilm. Voorwaarde was dat het een found footage horrorfilm moest worden in de geest van The Blair Witch Project en Paranormal Activity. Dat weigerde de regisseur. In 2013 kreeg hij eindelijk de kans om Oculus te maken op de manier die hij zelf voor ogen had.

 

Over deze film

Titel

Oculus

Premiere

2013

Regisseur

Mike Flanagan

Acteurs & Actrices

Karen Gillan, Brenton Thwaites, Katee Sackhoff, Rory Cochrane, Annalise Basso

Scenario

Mike Flanagan, Jeff Howard, Jeff Seidman

Componist

The Newton Brothers, Stephen Hunter Flick, Marti D. Humphrey, Chris M. Jacobson, Kate Jesse, Michael

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Horror

Land

VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook