Tip
Overdrive

Veronica

Actie

Veronica 21 september 2021 22:45 - 00:35

Lekker scheuren met Scott Eastwood

Twee broers krijgen problemen met een maffiabaas als ze zijn auto proberen te stelen in de actiefilm Overdrive.

Broers Garrett en Andrew verdienen de kost als autodieven. En ze zijn behoorlijk goed in hun werk.

Overdrive

In de actiefilm Overdrive gaan de broers naar Zuid-Frankrijk voor een klus. En niet zomaar eentje: ze gaan een zeldzame Bugatti uit 1937 stelen. Die auto is miljoenen euro's waard, daar hebben Andrew (Scott Eastwood) en Garrett (Freddie Thorp) wel oren naar. Wonder boven wonder lukt het ze om de wagen de jatten. Alleen hadden ze even geen rekening gehouden met de eigenaar van de dure klassieker. En laat dat nou net de gevaarlijke gangster Jacomo Morier (Simon Abkarian) zijn. Om zich het vege lijf te redden, bieden de broers aan een klus voor hem te doen. Ze gaan een Ferrari 250 GTO stelen van Moriers aartsvijand Max Klemp (Clemens Schick).

Scott Eastwood

Scott Eastwood is zelf nog niet echt een grote ster, maar zijn vader is wereldberoemd. Dat is Hollywoodlegende Clint Eastwood. Eastwood junior en tegenspeler Freddie Thorp waren niet de eerste keus voor de hoofdrollen in Overdrive. Ze kwamen pas in beeld toen de duo's Matthew Goode & Alex Pettyfer en Karl Urban & Ben Barnes voor de eer bedankten. 

Ferrari

De Ferrari 250 GTO die de broers in Overdrive moeten stelen is echt een zeldzame auto. Er zijn nog maar zo'n 36 exemplaren van. Regisseur Antonio Negret gebruikte voor deze film dan ook een replica. Niet zo gek: een echte 250 GTO kost miljoenen. In 2018 ging een exemplaar uit 1963 voor 70 miljoen dollar van de hand.

Over deze film

Titel

Overdrive

Premiere

2017

Regisseur

Antonio Negret

Acteurs & Actrices

Scott Eastwood, Freddie Thorp, Ana de Armas, Gaia Weiss, Clemens Schick

Scenario

Michael Brandt, Derek Haas

Componist

Pascal Lengagne, Sébastien Ariaux, Cedric Chety, Cedric Denooz, Frederic Devanlay, Simon Dumetz

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Actie

Land

F/B/VS

Resolutie

1080i

Bekijk ook