Patriots Day

3/5

Mark Wahlberg jaagt op terroristen

Veronica

Veronica 

11 September 2019

 20:30 - 23:10

Op 15 april 2013 ontploffen er tijdens de marathon van Boston twee bommen. Drie mensen komen om het leven. Er vallen honderden gewonden. In deze actiethriller gaat Mark Wahlberg achter de daders aan.

Acteur Mark Wahlberg is geboren en getogen in Boston. In zijn films keert hij regelmatig terug in zijn geboortestad. Zo spelen The Departed en The Fighter zich in de omgeving van Boston af.

Patriots Day

Ook voor Patriots Day gaat Wahlberg naar de stad in Massachusetts. De film speelt zich af in de week rond 15 april 2013, de dag van de aanslagen tijdens de marathon van Boston.

Op die dag laten de broers Dzhokhar en Tamerlan Tsarnaev vlakbij de finish van de marathon twee zelfgebouwde bommen ontploffen. Agent Tommy Saunders (Wahlberg) is op dat moment aan het patrouilleren rond het parcours.

Na de aanslag moeten hij en zijn politiecollega's vol aan de slag. Samen met de FBI openen ze de jacht op de daders. Die klopjacht zou zo'n vier dagen duren.

Mark Wahlberg

Patriots Days is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Regisseur Peter Berg koos ervoor om het verhaal niet precies zo in beeld te brengen als het gebeurd is.

Sommige gebeurtenissen zijn gefictionaliseerd, aangedikt of juist weggelaten. Ook niet alle personages zijn echt.

Wahlbergs agent Tommy Saunders bestaat niet echt. Hij is een combinatie van meerdere Bostonse agenten die na de aanslagen hielpen bij de jacht op de daders.

Eigenlijk zag Mark Wahlberg het helemaal niet zitten om in een film over de aanslagen te spelen. Hij ging overstag toen hij het script las: hij vond dat een acteur uit Boston de hoofdrol moest spelen.

 

 

Opslaan

Over deze film

Titel

Patriots Day

Premiere

2016

Regisseur

Peter Berg

Acteurs & Actrices

Mark Wahlberg, Dicky Eklund Jr., Michael Marchand, Rhet Kidd, John Goodman

Scenario

Peter Berg, Matt Cook, Joshua Zetumer

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Land

VS

Kijk via on demand

pathe

Pathé

Kijk