Tip
Shall We Dance

SBS 9
Rating 6.2

Romantische komedie

SBS 9 Morgen 20:30 - 22:40

Richard Gere op dansles bij Jennifer Lopez

Dat Richard Gere kan dansen bewees hij al in Chicago. In Shall We Dance gaat de acteur wederom met de voetjes van de vloer.

Advocaat John Clark (Richard Gere) zou heel gelukkig moeten zijn: hij heeft een wereldbaan, leuke familie en een liefhebbende echtgenote. Als hij tijdens zijn treinreis naar huis een mooie vrouw (Jennifer Lopez) achter de ramen van een dansschool ziet staan, beseft hij dat hij toch iets mist.

Shall We Dance

De dame voor het raam blijft John bezighouden. Op een goede dag trekt hij de stoute schoenen aan. Hij gaat de dansschool binnen en neemt danslessen. Zijn lerares? Dat is helaas niet Paulina (Jennifer Lopez), de mooie dame die hij voor het raam zag staan. Tijdens de eerste danslessen in Shall We Dance blijkt dat John nog heel wat te leren heeft. Hij beweegt zich niet bepaald soepel over de vloer. Toch heeft hij zoveel schik in het dansen dat hij volhoudt. Omdat John door zijn danslessen steeds vaker laat thuiskomt, begint zijn vrouw Beverly (Susan Sarandon) te vermoeden dat hij vreemdgaat. 

Richard Gere

Shall We Dance draait om hoofdrolspelers Richard Gere en Jennnifer Lopez, maar het zijn de bijrolacteurs die de film kleur geven. Anita Gillete zet als Miss Mitzi een heerlijke danslerares neer. Stanley Tucci schittert als de over de dansvloer wervelende Link.

Kijk direct

Pathé Thuis

Pathé Thuis

Kijk direct
Netflix

Netflix

vanaf €7,99 per maand

Kijk direct

Over deze film

Titel

Shall We Dance

Premiere

2004

Regisseur

Peter Chelsom

Acteurs & Actrices

Richard Gere, Jennifer Lopez, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Lisa Ann Walter

Scenario

Audrey Wells, Masayuki Suo

Componist

John Altman, James Ashwill, Gabriel Yared, Rob Bertola, Jack Bourdon, Weldon Brown, Rick Canelli

Zender

SBS 9

Genre

Film

Subgenre

Romantische komedie

Land

VS

Bekijk ook