Telefilm: Hemelrijken
Tip

3/5

Van de regen in de drup

NPO 3

NPO 3 

15 Januari 2020

 20:25 - 22:05

Na een gevangenisstraf is het moeilijk om het gewone leven weer op te pakken. De jonge Kelly ondervindt dat in Hemelrijken aan den lijve.

Kelly (Jennifer Welts) komt net uit de gevangenis. Ze mag dan haar straf hebben uitgezeten, haar criminele verleden laat haar niet met rust.

Hemelrijken

Als ze terugkeert in de Eindhovense volkswijk Hemelrijken, vindt Michel (Maarten Heijmans) dat hij nog geld van haar tegoed heeft. Omdat Kelly nauwelijks een inkomen heeft, ziet ze geen andere oplossing dan drugs te gaan dealen.

Daarmee jaagt ze wel haar zus Samantha (Esmée van Kampen) tegen zich in het harnas. En dat terwijl Samantha zo haar best doet om Kelly te helpen haar leven weer op de rails te krijgen.

Zo is het altijd geweest in de wijk: familie helpt elkaar, onvoorwaardelijk. In de telefilm Hemelrijken is die steun al lang niet meer zo vanzelfsprekend als hij ooit was.

Zelfs de hondstrouwe Samantha heeft haar grenzen. Als Kelly die overschrijdt, staat ze er alleen voor. Of toch niet?

Maarten Heijmans

Voor Maarten Heijmans was 2019 een druk jaar. Hij was te zien in de romcom Wat is dan liefde, de thriller Penoza: The Final Chapter een in tv-series als Van Der ValkDe 12 van Schouwendam en Centraal.

Ook stond Heijmans op de planken bij Toneelgroep Amsterdam. In november 2019 bracht hij ook nog eens zijn eerste plaat uit. Op Ramses zingt hij liedjes van Ramses Shaffy.

Dat is niet voor het eerst: in 2014 speelde hij de zanger al in de tv-serie Ramses. Voor die rol won hij een Gouden Kalf.

Opslaan

Over deze film

Titel

Telefilm: Hemelrijken

Premiere

2020

Regisseur

Stanley Kolk

Acteurs & Actrices

Jennifer Welts, Esmée van Kampen, Maarten Heijmans, Fred Goessens, Ayrton Kirchner

Scenario

Chris Westendorp

Zender

NPO 3

Omroep

EO

Genre

Film

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk