Van de regen in de drup

Geplaatst op 15 Januari, 11:10

Na een gevangenisstraf is het moeilijk om het gewone leven weer op te pakken. De jonge Kelly ondervindt dat in Hemelrijken aan den lijve.

Kelly (Jennifer Welts) komt net uit de gevangenis. Ze mag dan haar straf hebben uitgezeten, haar criminele verleden laat haar niet met rust.

Hemelrijken

Als ze terugkeert in de Eindhovense volkswijk Hemelrijken, vindt Michel (Maarten Heijmans) dat hij nog geld van haar tegoed heeft. Omdat Kelly nauwelijks een inkomen heeft, ziet ze geen andere oplossing dan drugs te gaan dealen.

Daarmee jaagt ze wel haar zus Samantha (Esmée van Kampen) tegen zich in het harnas. En dat terwijl Samantha zo haar best doet om Kelly te helpen haar leven weer op de rails te krijgen.

Zo is het altijd geweest in de wijk: familie helpt elkaar, onvoorwaardelijk. In de telefilm Hemelrijken is die steun al lang niet meer zo vanzelfsprekend als hij ooit was.

Zelfs de hondstrouwe Samantha heeft haar grenzen. Als Kelly die overschrijdt, staat ze er alleen voor. Of toch niet?

Maarten Heijmans

Voor Maarten Heijmans was 2019 een druk jaar. Hij was te zien in de romcom Wat is dan liefde, de thriller Penoza: The Final Chapter een in tv-series als Van Der ValkDe 12 van Schouwendam en Centraal.

Ook stond Heijmans op de planken bij Toneelgroep Amsterdam. In november 2019 bracht hij ook nog eens zijn eerste plaat uit. Op Ramses zingt hij liedjes van Ramses Shaffy.

Dat is niet voor het eerst: in 2014 speelde hij de zanger al in de tv-serie Ramses. Voor die rol won hij een Gouden Kalf.

Tags